میدانید هر تراکنشی که با دستگاه پوز انجام میدهید چقدر کارمزد برایتان میافتد؟ در این مطلب میخواهیم به همین موضوع بپردازیم و بررسی کنیم که کارمزد دستگاه پوز 1402 چقدر است؟ این رقم شاید از نظر ما بسیار ناچیز بیاید، اما برای بانکها رقم بسیار بزرگی است! با نورا همراه باشید تا بررسی کنیم و ببینیم در هر تراکنش چقدر کارمزد دستگاه پوز میدهیم و خودمان خبر نداریم.
مقدمهای پیش از برررسی میزان کارمزد دستگاه پوز
امروزه استفاده از دستگاه کارتخوان بسیار رایجتر از قبل شده طوری که هر نوع کسب و کاری را که نگاه میکنیم از کارتخوان استفاده میکند؛ خب دلیلاش هم خیلی واضح است که با استفاده از دستگاه کارتخوان برای کسب و کارها مشتریان میتوانند به راحتی با کارتهای مختلف و با امنیت بیشتر، پرداخت خود را انجام دهند و این تجربه باعث اعتماد بیشتر آنها به کسب و کارها میشود.
همچنین، دستگاه کارتخوان به شما امکان میدهد تراکنشها و فروش خود را بهتر پیگیری کنید و اطلاعات دقیقی از عملکرد مالی کسب و کارتان داشته باشید. با این حال از طرفی هم با هر تراکنشی که با دستگاه کارتخوان انجام میدهید، کارمزد دستگاه پوز از پول شما کسر میشود.
دو ابهام درباره این کارتخوانها برای مردم وجود دارد که از ما نیز زیاد پرسیده میشود، یکی اینکه نحوه محاسبه مالیات کارتخوان چقدر است (که مفصل به این موضوع پرداختیم و میتوانید مقاله آن را بخوانید.)
نکته یا ابهام بعدی، همین مقدار کارمزد دستگاه پوز است که آیا در هر تراکنشی کارمزد کم میشود؟ از همه مشترکین کسر میشود یا از صاحب دستگاه پوز؟ به همه این سوالات پاسخ میدهیم.
کارمزد تراکنش دستگاه پوز به چه معنا است؟
کارمزد تراکنش در واقع برای انتقال ارزهای رمز پایه از یک کیف پول به کیف پول دیگر پرداخت میشود. کارمزد تراکنش دستگاه پوز (POS یا Point of Sale Transaction Fee) به معنای هزینهای است که توسط فروشندگان برای هر تراکنش انجام شده با استفاده از دستگاه پوز، پرداخت میکنند.
این کارمزد به عنوان جبران هزینههای مربوط به پردازش پرداخت الکترونیکی، برقراری ارتباط با شبکه پرداخت و خدمات مرتبط دیگر محاسبه میشود. علاوه بر این، برخی از فروشندگان نیز ممکن است هزینه خدمات فنی و پشتیبانی مرتبط با دستگاه پوز را در قالب این کارمزد دریافت کنند.
با بخشنامه ای که از سوی بانک مرکزی صادر شده است، تمامی دارندگان دستگاه های پوز (به استثنا نانواییها و سوپرمارکتها) و درگاههای پرداخت اینترنتی مستلزم به پرداخت کارمزد دستگاه کارتخوان هستند.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
کارمزد دستگاه پوز سال 1402 چقدر است؟
سال به سال که هیچ، روز به روز قیمتها در کشور ما در حال تغییر است، بنابراین، وقتی از کارمزد دستگاه پوز صحبت میکنیم، منظورمان این کارمزد در سال 1402 است و قطعا این مقدار برای سال 1403 افزایش خواهد یافت.
مقاله مرتبط: اگر تمایل داشتید درباره سقف کارت کشیدن در دستگاه پوز ۱۴۰۲ نیز نکات کاملی بدانید حتما مقاله مرتبط به آن را بخوانید.
همانگونه که اشاره کردهایم، بر اساس بخشنامه بانک مرکزی دارندگان دستگاه پوز ملزم به کارمزد هستند. در واقع، این کارمزد به صورت مشترک توسط بانک صادر کننده کارت و فروشگاه پذیرنده پرداخت خواهد شد. اما این مبلغ چقدر است؟ در ادامه در جدولی که آوردهایم میتوانید مبالغ متفاوت و کارمزدهایی که باید پرداخت شود را مشاهده کنید.
جدول کارمزد دستگاه پوز 1402 + هزینه تراکنش های شاپرکی
در ادامه جدولی برای شما قرار دادیم که میتوانید رقم دقیق کارمزد دستگاه کارتخوان را برای هر مقدار تراکنش مشاهده کنید:
مبلغ تراکنش | کارمزد |
تراکنش 1 میلیون تومانی | کارمزد 200 تومان |
تراکنش 2 میلیونی تومانی | کارمزد 400 تومان |
تراکنش 3 میلیونی تومانی | کارمزد600 تومان |
تراکنش 5 میلیونی تومانی | کارمزد 1000 تومان |
تراکنش 10 میلیونی تومانی | کارمزد 2000 تومان |
تراکنش 20 میلیونی تومانی و بیشتر | کارمزد 4000 تومان |
همچنین میتوانید طبق جدول درج شده در پایین ریز جزئیات کارمزدها را مطالعه بفرمایید.
طبق خبر خبرگزاری ایسنا؛ عضو هیئت رئیسه و خزانه دار اتاق اصناف ایران در این زمینه ذکر کرده است که کارمزد تراکنش دستگاههای پوز بین مردم، اصناف و بانک باید تقسیم شود. ما در ادامه بخش هایی از صحبت ها را آورده ایم.
این عضور اتاق اصناف گفته است:
در دنیای مدرن امروز، ارائه دهندگان دستگاههای کارتخوان نگاهی درآمدی به آن ندارند. بلکه آنرا بستری برای کسب رضایتمندی و آرامش مردم در فرایند خرید میدانند. میدانیم که اگر قرار است، زیرساختهای خدمات الکترونیک بانکها در این زمینه تقویت شده و خدمات خوبی ارائه شود، باید برای این منظور یک منبع درآمدزا برای بانکها در نظر گرفت و کسی منکر این موضوع نیست اما این درآمدزایی نباید تنها هدف بانک مرکزی باشد.
مهدی امیدوار
موضوع این است که نسبت کارمزد و خدمات باید در نزد سیاستگذاران همخوانی داشته باشد. در واقع انتقاد اصناف هم در این مسیر است، نمیشود مالیاتستانی و گرفتن کارمزد را از کشورهای پیشرو الگو گرفت ولی سمت خدماتدهی مثل آنها را نادیده گرفت و همپای آن خدماتدهی را برای اصناف و کسبه گسترده نکرد.
کسب و کارهای معاف از کارمزد دستگاه پوز
همانطور که میدانید قانون پرداخت کارمزد دستگاه پوز از تیرماه 1402 شروع شده است اما یک سری از اصناف و کسب و کارها معاف از پرداخت این کارمزد هستند که در زیر میتوانید لیست آنها را ببینید:
- نانوایی ها
- داروخانه ها
- دفاتر خدمات مخابراتی
- جایگاه های سوخت
- مدارس
- بیمارستان ها
- وجوه دولتی، قوه قضائیه و شرکت های خدماتی
- حمل و نقل درون و حومه شهر و تاکسیرانی
- سوپرمارکت ها
- عوارض راه و پارکینگ
با اینکه، کسانی که این مشاغل را دارند طبق اعلام بانک مرکزی معاف از کارمزد دستگاه پوز هستند اما صاحبان این صنفها مدعی هستند که بانک مرکزی فقط نانواییها و سوپرمارکتها را معاف کرده است و بقیه این اصناف در حال پرداخت کارمزد کارتخوان هستند.
به نقل از برخی اصناف و کسبه
اگر بخواهیم خیلی راحت تر از مقدار نرخ کامزد دستگاه پوز بگوییم مبلغ کارمزد به این صورت محاسبه خواهد شد که برای تراکنشهای تا مبلغ (۶۰۰ هزار تومان) به صورت ثابت ۱۲۰ تومان است و برای تراکنشهای بالاتر از ۶۰۰ هزار تومان نیز دو ده هزارم مبلغ تراکنش در نظر گرفته خواهد شد.
با اینکه دستگاه پوز مزایای خیلی زیادی برای دارندگان دارد اما خب از طرفی همین دستگاه شامل مالیات می شود در واقع مقادیر نرخ مالیات دستگاه کارتخوان متفاوت می باشد که با مراجعه با مطلب اختصاص یافته ما به این موضوع می توانید درباره آن اطلاعات کسب کنید.
آنچه در این صفحه میخوانید:
- https://nuracashflow ir/pos-machine-fee/
- https://nuracashflow ir/pos-machine-fee/#:~:text=اگر بخواهیم خیلی راحت تر در نظر گرفته خواهد شد
- مبلغ هر تراکنش با پوز