نحوه اظهارنامه مالیاتی
امتیاز دهید post

آموزش اظهارنامه مالیاتی از صفر تا صد و نحوه ارائه آن

آنچه در این مطلب می‌خوانید

یکی از چیزهایی که که خیلی از مودیان مالیاتی در اینترنت جستجو می‌کنند، نحوه اظهارنامه مالیاتی است، البته منظور نحوه پر کردن یا تنظیم اظهارنامه مالیاتی است؛ در این مطلب به شما خواهیم گفت اظهار نامه مالیاتی چیست و در نهایت به آموزش اظهارنامه مالیاتی و نحوه تنظیم آن خواهیم پرداخت.

حتما می‌دانید همه شرکت‌ها و افراد حقیقی که در حال فعالیت اقتصادی هستند، موظف به پرداخت مالیات هستند و باید مالیات خود را به صورت خود اظهاری یا علی الراس به سازمان امور مالیاتی ارائه دهند. خود اظهاری با تحویل اظهارنامه مالیاتی به شرایطی گفته می‌شود که شخص حقیقی یا حقوقی مدارک خود را جهت محاسبه مالیات بدون دخالت کارشناسان مالیاتی به سازمان امور مالیاتی تحویل دهد.

روش علی الراس به این صورت است که کارشناس مربوطه، مالیات را محاسبه کرده و به مودی اعلام می‌نماید. در این روش نظر ممیز سازمان امور مالیاتی، ملاک پرداخت مالیات ‌است. با نورا همراه باشید تا بیشتر درباره این موارد برایتان توضیح دهیم.

آنچه در این مطلب می‌خوانید:

اظهارنامه مالیاتی چیست؟

اظهارنامه مالیاتی به کارنامه مالی یک سال کاری شرکت یا افراد مشمول پرداخت مالیات گفته می‌شود که هر سال به منظور محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی تقدیم می‌شود. در اظهارنامه مالیاتی، رویدادهای مالی به ترتیب وقوع، با ارائه مدارک قانونی، درج شده است و میزان مالیات قابل پرداخت به دولت با استفاده از آن محاسبه می‌گردد.

آموزش تنظیم اظهارنامه مالیاتی

پیش از این در مطالب مختلفی گفته بودیم مالیات چیست، در واقع برای اخذ انواع مالیات فرآیندهایی وجود دارد روند اخذ مالیات از طریق ارائه اظهارنامه مالیاتی به این صورت است که مدارک خود اظهاریِ ارسال شده، توسط کارشناسان اداره مالیات بررسی می‌شود و کارشناسان اداره مالیاتی بر اساس آن، مقدار مالیات را تعیین می‌کنند. در این روش تعیین مالیات، باید مأمورین مالیاتی به همه اسناد و مدارک دسترسی داشته باشند و مودی می‌بایست تمامی مدارک را در اختیار قرار دهد.

بیشتر بخوانید:
بررسی مهم‌ترین اصول یا مفروضات حسابداری

البته باید توجه داشته باشید در صورتی که که در اظهارنامه ارائه شده و یا مدارک پیوست آن، تخلفی مشاهده شود، مامورین دیگر برای محاسبه مالیات به آن استناد نمی‌کنند. همچنین دفاتر قانونی باید در مدت زمان اعلام شده، به اداره مالیات تحویل شود. اگر اظهارنامه مالیاتی با دفاتر قانونی مطابقت نداشته باشد، مشمول جریمه می‌شود.

ارائه اظهارنامه مالیاتی دارای امتیازاتی نیز است. افراد یا شرکت‌هایی که سه سال متوالی اظهارنامه خود را تقدیم کرده باشند و اسناد و مدارک آن‌ها مورد تایید هم باشد، می‌توانند از امتیاز خوش حسابی بهره ببرند که در این صورت، محاسبه مالیات آن‌ها با تخفیف انجام می‌شود.

آموزش اظهارنامه مالیاتی

نحوه ارائه اظهارنامه مالیاتی و آموزش آن

در گذشته، نحوه اظهارنامه مالیاتی به صورت دستی بود، به این صورت که فرم‌های خاص مالیاتی در نظر گرفته شده بود که توسط مودیان مالیاتی خریداری می‌شد و جهت ارائه گزارش‌های مالیاتی مورد استفاده قرار می‌گرفت. اما سال‌هاست که این روش به دلیل هزینه بر و وقت گیر بودن منسوخ شده است.

امروزه، با راه اندازی سامانه سازمان امور مالیاتی، اظهارنامه مالیاتی اینترنتی، جایگزین نسخه کاغذی شده و از طریق مراجعه به سایت www.tax.gov.ir قابل انجام است. تنها کافی است با مراجعه به این سایت، نسبت به تکمیل و تسلیم اظهارنامه به صورت آنلاین اقدام کنید.

در ادامه آموزش اظهارنامه مالیاتی مراحل ثبت اطلاعات و مدارک در سامانه به ترتیب بیان شده است.

  1. در ابتدا باید در سایتtax.gov.ir ثبت نام کنید. پس از اینکه اطلاعات شما تایید شد، پرونده مرتبط با شما در اداره امور مالیاتی تشکیل شده و برایتان کد اقتصادی تعیین می‌شود. از این پس شما به عنوان یک مودی مالیاتی شناخته می‌شوید و برایتان نام کاربری و رمز عبور برای انجام عملیات امور مالیاتی صادر می‌گردد. توجه داشته باشید که انجام امور مالیاتی بدون داشتن نام کاربری و رمز عبور، امکان پذیر نیست.
  2. با داشتن رمز عبور و نام کاربری مجددا باید به سایت tax.gov.irمراجعه نمایید و نرم افزار اظهارنامه مالیاتی را دریافت و نصب کنید.
  3. راهنمای تکمیل اظهارنامه را کامل مطالعه نمایید و سپس نام کاربری و رمز عبور و کد رهگیری پیش ثبت نام را برای عملیاتی شدن اظهارنامه مالیاتی، وارد کنید.
  4. اطلاعات خواسته شده شامل اطلاعات حسابداری، ترازنامه، سود و زیان را در اظهارنامه مالیاتی وارد نمایید. سپس اختلاف ترازنامه را در صورت وجود رفع کنید. همچنین اقلام معاف را درج و مالیات ابرازی برای اشخاص حقوقی را تعیین نمایید. در پایان، اظهارنامه را بررسی کرده و مبلغ درآمد مندرج با اظهارنامه ارزش افزوده و گزارش فصلی جهت ارسال به اداره امور مالیاتی تطبیق دهید.
بعد از گذر از این مراحل نوبت به برگ تشخیص و برگ قطعی مالیات می‌رسد، در زمان برگ تشخیص امکان اعتراض خواهید داشت اما در صورت صدور برگ قطعی مالیات، شما ملزم به پرداخت آن هستید و هیچ عذر و بهانه‌ای هم مورد قبول نیست.

اظهارنامه مالیاتی چیست

مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی چه تاریخی است؟

مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی بر اساس قانون مالیات‌های مستقیم تا پایان تیر ماه (حداکثر تا 31 تیر) است که با مراجعه به سایت اداره مالیات به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. سال مالیاتی طبق قانون مالیات‌های مستقیم یک سال شمسی است که از ابتدای فروردین هر سال شروع و به پایان اسفند ماه همان سال تمام می‌شود.

بیشتر بخوانید:
انواع مرخصی در قانون کار چیست؟

اما اگر سال مالیاتی موجود در اساس نامه یک شرکت با سال مالیاتی رسمی کشور، تطابق نداشته باشد، ملاک تعیین میزان مالیات، سال مالی آن شرکت خواهد بود. همچنین توجه داشه باشید که شما می‌توانید حداکثر یک ماه پس از تاریخ تقدیم اظهارنامه مالیاتی خود نسبت به تصحیح اشتباهات صورت گرفته در آن مانند محاسبات سود و زیان و دیگر موارد اقدام نمایید که در این صورت تاریخ اصلاح اظهارنامه ملاک نیست، بلکه تاریخ ارائه آن باید مد نظر قرار گیرد.

نحوه اظهارنامه مالیاتی

در صورتی که اشخاص اقدام به ارسال اظهارنامه مالیاتی تا زمان مقرر شده نکنند، به آن‌ها تا 30 درصد مبلغ مالیات پرداخت نشده جریمه تعلق می‌گیرد.

در هنگام آموزش اظهارنامه مالیاتی باید توجه داشته باشید که نداشتن فعالیت مالی دلیلی بر ارسال نکردن اظهارنامه نیست و کلیه مشمولین مالیاتی حتی در صورتی که هیچ گونه فعالیت مالی نداشته باشد، باید اظهارنامه مالیاتی را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنند.

چند نکته مهم در آموزش ارائه اظهارنامه مالیاتی

در بالا اشاره کردیم که اظهارنامه مالیاتی چیست، اما چند نکته‌ای که در این باره باید بدایند عبارتند از:

  1. نحوه اظهارنامه مالیاتی از طریق سایت بوده و به صورت آنلاین انجام می‌شود
  2. ارائه اظهارنامه در مهلت مقرر بسیار اهمیت دارد
  3. کتمان برخی موارد در صورت افشا و کشف آن از سوی کارشناسان سازمان امور مالیاتی، با جریمه‌های سنگینی همراه خواهد بود.
  4. حتما قبل از ارائه، فایل‌های مرتبط با آموزش اظهارنامه مالیاتی را مطالعه کنید تا دچار اشتباه نشوید.
  5. پر کردن اظهارنامه کار بسیار ساده‌ای است اما برای انجام آن می‌توانید از کسانی که تجربه بیشتری دارند استفاده کنید.
بیشتر بخوانید:
هرآنچه درباره نرخ و درصد مالیات بر ارث باید بدانید

همانگونه که گفتیم اظهارنامه مالیاتی به کارنامه مالی یک سال کاری شرکت یا افراد مشمول پرداخت مالیات گفته می‌شود که هر سال به منظور محاسبه مالیات به سازمان امور مالیاتی تقدیم می‌شود. تمامی مودیان حقیقی و حقوقی موظف هستند با مراجعه به سایت www.tax.gov.ir اقدام به ارسال اظهارنامه به صورت الکترونیکی نمایند.

در صورت نیاز به مشورت در این زمینه می‌توانید از مشاوره رایگان کارشناسان نورا استفاده کنید.

آنچه در این صفحه می‌خوانید:
  • https://nuracashflow ir/what-is-tax-declaration/
  • نحوه ارسال اظهارنامه صفر

اشتراک‌گذاری

9 دیدگاه دربارهٔ «آموزش اظهارنامه مالیاتی از صفر تا صد و نحوه ارائه آن»

  1. سلام من اظهار نامه پر کردم متاسفانه کد پستی اشتباه وارد کردم آدرس ی مکانه دیگه میشه ویرایش کرد یا باید دوباره پر کنم
    لطف میکنید اگه راهنمایی کنید

    1. سلام وقت بیخر به اداره مالیات مراجعه کنید.
      همون جایی که کد پستی رو در اظهارنامه وارد کردی، میتونن انتقال بدن به حساب ممیز اصلی خودتون.

  2. منظور از اظهار نامه عملکرد شرکت ها رو در چه مرحله ای با اداره مالیات توافق کردی چیهه؟نفهمیدم

  3. فرزاد آقاخانی

    سلام خسته نباشید…کا شرکتمون سود و زیان نداره و کارخانه مون درحال تاسیس هست.هزینه هامون رو به دارایی هامون بستیم و ممیزمون هم تایید کرد که مشکل نداره و میتونید هزینه قبل از تاسیس در نظر نگیرید.الان موقع ارسال اظهار نامه میگه نمیتونید اطلاعات سود و زیان رو صفر وارد کنید چیکار باید کرد ؟سال ۱۴۰۰ شده و حسابدار قبلی رد کرده

    1. از قسمت منو، مشاوره، مشاوره مالیاتی رو انتخاب کنید و از کارشناس مالیاتی ما مشاوره بگیرید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه نورا

لطفا کمی صبر کنید

عضویت در خبرنامه با موفقیت انجام شد

اسکرول به بالا

تماس با ما

برای تماس با ما از طریق فرم زیر پیام خود را ارسال کنید.

پاسخگوی تماس شما خواهیم بود

02166476489 🔷 09124836040 🔷 09204836044