نمودارهای مستطیلی همیشه یکی از بهترینها در انواع نمودارها هستند مثل نمودار هیستوگرام (histogram) که به دیتا و اطلاعات و اعداد و ارقام، شکل میدهد. نمودارهایی که هم خیلی ساده رسم میشوند و هم کسب اطلاعات از آنها نیز بسیار ساده است.
اگر به دنبال پاسخ پرسش نمودار هیستوگرام چیست هستید و لازم است تا اطلاعات کاملی درباره این نوع نمودار کسب کنید، در این مقاله با ما همراه باشید. زیرا قرار است رسم نمودار هیستوگرام را توضیح دهیم.
کاربرد نمودار هیستوگرام (histogram) چیست؟
نمودارها در دنیای امروز یکی از راحتترین روشهای توصیف داده و اطلاعات محسوب میشوند.
جمع وسیعی از اعداد و ارقام که در کنار هم هیچ معنی خاصی برای مخاطب نداشته و فهمیدن آنها نیز بسیار سخت است، با استفاده از نمودارهایی مانند هیستوگرام به راحتی قابل درک میشوند و هر کاربری حتی کسی که هیچ تجربهای در کار کردن با نمودارها را ندارد نیز میتواند اطلاعات لازم را از آنها به دست آورد.
کاربرد این نمودارها بسیار بسیار زیاد است، به عنوان مثال از نمودار هیستوگرام در بسیاری از داشبوردهای مدیریتی که امروزه در دنیا وجود دارد، استفاده میکنند.
حتما میدانید که در علم ریاضی و آمار نمودارهای بسیار زیادی وجود دارند که میتوان از آنها برای توصیف دادهها استفاده کرد. این نمودارها همچنین در صنایع مختلف نیز کاربرد داشته و تعریف کننده موارد خاصی برای کاربران آنها هستند. برای مثال میتوان به کاربرد وسیع نمودار هیستوگرام در عکاسی اشاره کرد که تبدیل به یک ابزار برای تقویت شرایط نورپردازی و کیفیت عکاسی شده است.
اینستاگرام نورا رو دنبال کنید تا کلی از این مطالب ببینید
Histogram یا هیستوگرام چیست؟
نمودار هیستوگرام، مجموعهای از ستونهای در کنار هم است که ارتفاع هر ستون با سایرین تفاوت بوده و این ارتفاع در هر ستون بیانگر میزان فراوانی دسته آن ستون است. نمودارهای ستونی را میتوان پرکاربردترین و پر استفادهترین انواع نمودارها در علم ریاضی و آمار دانست. در صنایع مختلف هم از این نمودارها برای تعریف و دسته بندی دادهها استفاده میشود.
histogram در واقع یک نمودار ستونی است؛ در این نمودار هر محور بیانگر اطلاعاتی از دادهها است. برای مثال در یک دسته بندی از دادههای آماری، هر ستون را میتوان به عنوان یک دسته از این دادهها در نظر گرفت. ارتفاع هر ستون نیز بیانگر میزان فراوانی هر دسته در دادههای موجود است.
با آشنایی با تعریف نمودار هیستوگرام، حالا میتوانید بسیاری از دادهها را به شکل این نمودار ترسیم کرده و از آن برای درک آنها استفاده کنید. این نوع نمودار را میتوان به سادگی برای انبوهی از دادههای موجود ترسیم کرد و از آن برای تشریح شرایط دادهها نسبت به یکدیگر استفاده نمود.
نحوه رسم نمودار هیستوگرام (histogram)
حال که با پاسخ پرسش نمودار هیستوگرام چیست آشنا شده و تعریف این نوع نمودار را میدانید، لازم است تا نحوه رسم آن را نیز با شما در میان بگذاریم.
مانند سایر انواع نمودارهای مستطیلی، نمودار هیستوگرام نیز از دو محور تشکیل شده است. محور افقی که نشان دهنده دسته بندی دادههای کمی است و محور عمومی که نشان دهنده فراوانی یا درصد فراوانی هر دسته به صورت ستونی است.
در این نمودار عرض مستطیلها اندازه هر دسته بندی را مشخص مینماید. در دسته بندیهای با دامنه یکسان، همه مستطیلها با یک عرض ترسیم میشوند. اما ارتفاع آنها میتواند حاوی اطلاعات کاربردی درباره دادههای موجود باشد.
برای ترسیم نمودار هیستوگرام میتوان از ابزارها و نرم افزارهای مختلفی استفاده کرد. دو نرم افزار رایج و اصلی به کار گرفته شده برای ترسیم این نوع نمودار نرم افزار مایکروسافت آفیس اکسل و نرم افزار آماری SPSS هستند. نحوه ترسیم این نمودار در این نرم افزارها نیز بسیار ساده است.
مثال برای ترسیم نمودار هیستوگرام
اما برای درک هر چه بهتر پرسش نمودار هیستوگرام چیست؟ لازم دانستیم تا شما را با یک مثال ساده برای تعریف این نمودار همراه کنیم. در این مثال توجه شما را به زنجیرهای از اعداد کمی جلب میکنیم.
1 – 1 – 2 – 4 – 4 – 5 – 6 – 7 – 8 – 8 – 8 – 9 – 10 – 12 – 14 – 14
این زنجیره اعداد را در 5 دسته از 1 تا 3، از 4 تا 6، از 7 تا 9، از 10 تا 12 و از 13 تا 15 تقسیم میکنیم. به این ترتیب به راحتی میتوان اطلاعات زیر را از این زنجیره اعداد استخراج کرد:
شماره دسته | دسته بندی | فراوانی دسته |
1 | 1 – 3 | 3 |
2 | 4 – 6 | 4 |
3 | 7 – 9 | 5 |
4 | 10 – 12 | 2 |
5 | 13 – 15 | 2 |
با داشتن این اطلاعات به راحتی میتوان اقدام به ترسیم نمودار هیستوگرام نمود. در این نمودار شماره دستهها در محور افقی و فراوانی آنها در محور عمودی نشان داده میشود. نمودار زیر، نمودار هیستوگرام این دسته بندی است:
از هیستوگرام (histogram) کجا استفاده میشود؟
بعد از آشنایی کامل با این نمودارها لازم است تا به برخی از کاربردهای آن در صنایع مختلف را بررسی کنیم.
نمودار هیستوگرام (histogram) برای توصیف دادههای کمی در آمار به کار گرفته میشود. پر واضح است که برای توصیف انبوهی از دادهها در کاربردهای بسیار متنوع میتوان از این نمودار استفاده نمود.
در عکاسی میتوان از نمودار هیستوگرام برای تشخیص وضعیت مطلوب و یا نامطلوب نوردهی استفاده کرد.
در اقتصاد و تحلیل بازارهای مالی میتوان از این نمودار برای تشریح حجم معاملات صورت گرفته استفاده نمود.
برای تعیین تفاوت میان دو منحنی، میتوان از نمودار هیستوگرام استفاده کرد.
به طور کلی میتوان برخی از موارد استفاده از هیستوگرام را به شرح زیر برشمرد:
- در نرم افزارهای داشبورد مدیریتی
- در علوم داده
- استفاده در بازاریابی داده محور
- استفاده در تحلیل بازارهای سرمایه مثل بورس یا ارزهای دیجیتال
- استفاده از هیستوگرام در عکاسی و تصویربرداری
- histogram برای تحلیل دادههای کمی و …
جمع بندی و نتیجه گیری
سعی کردیم تا پاسخ مناسبی برای پرسش نمودار هیستوگرام چیست ارائه داده و نکات اصلی مربوط به این نوع نمودار ستونی را برای شما تشریح کنیم. دقت داشته باشید که نمودار هیستوگرام یکی از پرکاربردترین انواع نمودار در علوم مختلف است و از طریق آن میتوان توصیف بسیار واضحی از شرایط دادههای موجود نشان داد.
نمودارها به صورت کلی برای توصیف سادهتر اعداد و دادهها برای ما به وجود آمده اند. به همین دلیل هر چقدر حاوی اطلاعات بیشتری باشند، کاربردیتر نیز خواهند شد. هیستوگرام از آن دسته نمودارهایی است که میتوان از آن برای توصیف دادههای کمی در هر رشتهای استفاده کرد. اقتصاد، دادههای اجتماعی، آمار و ریاضی نیز از جمله علومی هستند که هیستوگرام، بیشترین کاربرد را در آنها دارد.
آنچه در این صفحه میخوانید:
- https://nuracashflow ir/what-is-histogram/
- https://nuracashflow ir/what-is-histogram/#:~:text=Histogram یا هیستوگرام چیست؟ علم ریاضی و آمار دانست
- نمودار هیستوگرام چیست
4 دیدگاه دربارهٔ «نمودار هیستوگرام چیست»
عالی بود ممنون
تشكر. خوب بود
خیلی ممنون
Best best best..