این مطلب به این سوال پاسخ خواهد داد که مشاوره حسابداری چیست ، برای شروع یک کسب و کار، مقدمات زیادی لازم است که یکی از آنها خدمات حسابداری و حسابرسی است از آن جهت که قانونهای موجود، صاحبان کسب و کارها را ملزم ساخته تا اصول مالیاتی و گزارشدهیها را رعایت کنند. برای دستیابی به این هدف و پیشگیری از پرداخت جریمههای سنگین، بسیاری از شرکتها با استخدام نیروی حسابدار، امور مالی شرکت را به او واگذار میکنند اما برخی مواقع به دلیل کمبود بودجه برای استخدام نیروی حسابدار یا دلایل دیگر از جمله سروسامان دادن به حسابداران شرکت، کسب و کارها ترجیح میدهند برای پیگیری و انجام خدمات حسابداری و حسابرسی خود، از روش برون سپاری استفاده کرده و از طریق بستن قرارداد با شرکتهای خدماتی و مشاورهای حسابداری، امور مالی خود را مدیریت کنند. با این مقدمه حاضرید تا ببینیم مشاوره حسابداری چیست و مشاور حسابداری کیست؟
مشاور حسابداری چیست
مشاوره حسابداری دو معنی متفاوت در بردارد. در یک معنی ممکن است به یادداشتی گفته شود که یک مشاور یا متخصص حسابداری برای شفاف سازی یک موضوع در میان موضوعات متنوعی مانند گزارشگری مالی، حسابداری، دفترداری و رفتارهای مالی در انجام معاملات صادر میکند. در معنی دوم مشاوره حسابداری میتواند شامل مشاورههای مدیریت خدمات باشد که شرکتهای حسابداری عمومی به مشتریان مختلف مانند سازمانهای دولتی، مؤسسات دانشگاهی، تیمهای ورزشی و مؤسسات خیریه ارائه میدهند. خدمات مشاورهای دربرگیرنده هرگونه عملی است که شرکتها برای رسیدگی به دفاتر حساب خود انجام میدهند.
پیش از این در مطلب مشاوره کسب و کار چیست به این موضوع اشاره کرده بودیم که یکی از شاخههای این مشاوره که در واقع یکی از مهمترین شاخههای آن نیز به حساب میآید همین مشاوره حسابداری است که تقاضا برای آن نیز بسیار است.
بنابراین در پاسخ به سؤال مشاوره حسابداری چیست باید گفت پیشنهاداتی است که فردی به عنوان مشاور حسابدار برای بهبود و ارتقاء شرایط یک کسب و کار در اختیار مدیران آن مجموعه قرار میدهد یا پیشنهادات را عملیاتی میکند.
در این زمینه مشاوره حسابداری میتواند در حوزههای گوناگون مانند تجزیه و تحلیل شرایط بازار، اقدامات و راهکارهایی جهت صرفهجویی شرکت در امور مالی، پیشبینی در خصوص آینده پیش روی کسب کار، پیشنهاد چگونگی کسب بازده بیشتر، رفع ایرادها، راهنمایی در خصوص نصب نرم افزارهای حسابداری کاربردی، نظارت بر فرایندهای مالی شرکت و غیره به ارائه مشاوره بپردازد.
انواع مشاوره حسابداری چیست
مشاورههای حسابداری به روشهای متفاوتی قابل انجام است که شرکتها و کسب و کارها با توجه به درخواست و مشکل خود میتوانند از یکی از روشهای آنلاین، تلفنی، حضوری استفاده کنند.
- مشاوره آنلاین با توجه به گسترش فناوریها و اپلیکیشنهای گوناگون، راحتتر صورت میگیرد اما باید دید آیا مشکل شما از این طریق رفع میشود یا خیر؟
- در روش تلفنی، ماهیت مشکل به گونهای است که از طریق تماس تلفنی و مشورت با کارشناسان، راهکار یا پاسخ مسأله دریافت میشود. به دلیل امکان ارتباط دو سویه این روش، طرفداران زیادی دارد.
- اما در روش حضوری که شاید مناسبترین روش برای حل مسائل مربوط به حسابداری باشد، صاحبان کسب و کار نمیتوانند به روش آنلاین یا تلفنی، مشکل خود را حل کرده و از طریق مراجعه حضوری یا داشتن یک حسابدار در کنار خود، میتوانند راه حل و پاسخ لازم را دریافت کنند.
مزایای مشاور حسابداری چیست ؟
حال که فهمیدیم مشاوره حسابداری چیست، به برخی از مزایای آن اشاره میکنیم:
- بهرهمندی از فردی معتمد جهت نظارت بر هزینههای کسب و کار
- نگاه تخصصی حسابداران به روندهای مالی و مالیاتی
- هموار شدن مسیر رشد کسب و کار
- برطرف شدن خلاء اطلاعاتی مدیران کسب و کار به واسطه اشراف حسابداران بر قوانین
- بررسی وضعیت اقتصادی و صنعتی کسب و کارها و پنانسیلهای مالی آنها
- دریافت راهکارهای مناسب در امور مالیاتی
- صرفه جویی در زمان و هزینهها
مشاور حسابداری کیست ؟
مشاور حسابداری هم یک معلم و هم یک مشاور کسب و کار است که با تخصص و دانش خود در حوزههای مالی و حسابداری و تحلیل تمامی ابعاد مالی یک شرکت، به آنها کمک میکند تا شیوههای حسابداری کارآمد را حفظ کنند.
یک مشاور حسابداری باید تحصیلات در رشته حسابداری داشته و همچنین مهارتهای پیشرفتهای در ریاضیات، حل مسأله، برنامههای رایانهای و تجزیه و تحلیل کسب کنند.
درک این موضوع که گزارشهای مختلف چه معنایی دارند و دادههایی که مشاهده میکنید چگونه بر شرکت شما تأثیر میگذارد، توسط مشاوران حسابداری صورت میگیرد. کسب و کارهای مختلف از نظر نیازهای حسابداری منحصر به فرد بوده و یک مشاور حسابداری با ارزیابی دادههای مالی هر کسب و کار، انواع متفاوتی از خدمات حسابداری را ارائه میدهد.
مشاوران حسابداری جایگزین کارمندان حسابداری نیستند که سوابق شما را به روز نگه میدارد بلکه آنها یک مرجع اضافی هستند که لازم است توسط صاحبان کسب و کارها جهت برنامههای توسعه شرکت و سازمان و در راستای رقابت بیشتر مورد استفاده قرار گیرد. به همین دلیل آنها در همه شرکتها وجود ندارند.
پس اگر بخواهیم به این سؤال که مشاور حسابداری کیست و چه ضرورتی برای کسب و کارها دارد پاسخ دهیم، باید گفت وقتی شما نیاز به درک اعدادی دارید که کسب و کار و برنامه و پلان مالی شما را برای دستیابی به یک آینده مؤثر حرکت دهد، مشاور حسابداری به شما کمک میکند.
کار دیگری که توسط یک مشاور حسابداری انجام میشود بررسی سیاستها و روشهای حسابداری شما و کم به شما برای تغییر کارآیی آنها است و از این رو، انتخاب قدرتمندی برای مشاغل در حال رشد است.
وظایف مشاوره حسابداری چیست ؟
برخی از مهمترین وظایفی که یک مشاوره حسابداری بر عهده دارد و جزو تعهدات وی به شما خواهد بود میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- پیشبینیهای مالی و هزینههای آینده
- تجزیه و تحلیل اسناد و صورتهای مالی
- تعیین میزان سوددهی کسب وکار شما
- بررسی حسابهای قابل پرداخت و تعیین اینکه کسب و کار شما در کجا قادر به پس انداز است.
- تعیین اینکه به کدام نوع از خدمات حسابداری نیاز دارید
- تنظیم رویههای حسابداری سازگار
اگرچه این اطلاعات، درک شما از مشاور حسابداری چیست را افزایش داد اما نباید از شرایط لازم برای کسب خدمات مشاوره حسابداری که نقش تعیین کنندهای دارند، غافل شوید. شرایطی مانند هزینههای دریافتی در قبال مشاوره، میزان تخصص و دانش فرد مشاوره دهنده، دسترسی سریع و به موقع و از همه مهمتر اطمینان کامل از حفظ اسرار مالی شرکت که جزء اطلاعات محرمانه شرکت محسوب میشود.
نتیجه گیری و جمع بندی از بحث مشاور حسابداری چیست
یکی از حیاتیترین بخشهای هر شرکت یا سازمانی، بخش حسابداری است. این بخش، چندین مسئولیت اساسی را برعهده دارد و اقدامات آن برای موفقیت کلی سازمان حیاتی است. اگر بخش مشاور حسابداری کیست را خوانده باشید خواهید فهمید که این شخص چه وظایف و تعهداتی بر عهده دارد.
این امر موجب شده که برخی سازمانها برای بهرهمندی از خدمات مشاوره حسابداری و مشاور حسابدار، باید اطلاعاتی دربارۀ اینکه مشاوره حسابداری چیست (مشاور حسابداری چیست) به دست آورند. مشاور حسابداری برنامهای تنطیم میکند تا شما به طور مرتب گزارشهای حسابداری خود را دریافت کنید و با کمک مشاور، معنای آنها را دریافت نمایید.