برای تاسیس یک مجموعه که امور حسابداری را انجام می دهد نیاز است که به صورت موسسه غیر انتفاعی در اداره ثبت شرکت ها ثبت شود.
برای ثبت موسسه حسابداری، نیاز به ارائه مجوز خاصی نیست و شما می توانید با حضور دو نفر که آشنا به حسابداری باشند یک موسسه حسابداری ثبت کنید. حال در ادامه نحوه ثبت یک موسسه را توضیح می دهیم.
ثبت موسسه غیر تجاری چگونه است؟ اصلا موسسه چیست؟ در ابتدا به شرح مختصری درباره موسسه غیر تجاری می پردازیم و پس از آن درباره چگونگی ثبت موسسه غیر تجاری خواهیم پرداخت. این مؤسسات بر اساس نوع فعالیت به دو دسته تقسیم می شوند که در ادامه به شرح هر یک از آن ها خواهیم پرداخت. موسسه غیر تجاری طور کلی با اهدافی غیر تجاری و برای فعالیت هایی این چنین به وجود آمده اند. فعالیت های غیر تجاری مانند رسیدگی به امور خیریه، علمی، ادبی و … می باشد.
ثبت موسسه غیر تجاری
موسسات غیر تجاری از نظر ثبتی و نوعشان به دو دسته تقسیم می شوند:
- موسسات غیر تجاری انتفاعی : دسته اول مؤسساتی با این زمینه فعالیت انتفاعی نام دارد. این دسته از مؤسسات سود و منفعتی را جذب می کنند و آن را میان اعضای موسسه تقسیم می کنند.
- موسسات غیر تجاری غیر انتفاعی : دسته دیگر مؤسسات غیر انتفاعی هستند که به قصد جلب سود و تقسیم میان اعضای این موسسه تشکیل نمی شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
مؤسسات انتفاعی چه مؤسساتی هستند؟
همان طور که گفته شد هدف از ثبت موسسه انتفاعی ، برای جلب سود و منفعت و در آخر تقسیم آن بین اعضای موسسه تشکیل می شوند. نمونه های از این قبیل موسسات می توان به ثبت موسسه آموزشی علمی یا ادبی یا هنری و ثبت آموزشگاه های زبان و کنکور یا مدارس غیر انتفاعی اشاره نمود.
یکی از موانعی که برای این مؤسسات وجود دارد این است که به هیچ وجه اجازه انجام هیچ گونه معامله ای را ندارند و تنها می توانند به اهداف خیرخواهانه و مردمی رسیدگی کنند.
برای این که درک درستی از این موسسه ها داشته باشید می توانیم به موسسه های غیرانتفاعی، آموزشگاه های فنی و حرفه ای و … اشاره کنیم. همان طور که می دانید مدرسه غیر انتفاعی با هدفی مردمی در جهت بهبود و ارتقای سطح علمی دانش آموزان و ارائه خدماتی بیشتر از مدارس دولتی به کار خود ادامه می دهد.
این مدرسه غیر انتفاعی حق هیچ گونه معامله ای ندارد و تنها در این راستا می تواند به کار خود ادامه دهد. نکته حائز اهمیت این است که این مؤسسات باید در قالب موسسه ای غیر تجاری به ثبت برسند. پس از ثبت موسسه مربوطه در قالبی غیر تجاری برای شروع فعالیت باید مجوزهایی را از سازمان مربوطه اخذ کنید تا بدون مشکلات قانونی فعالیت خود را آغاز کنید.
مؤسسات غیر انتفاعی چه مؤسساتی هستند؟
همان طور که در ابتدا درباره این مؤسسات توضیح دادیم، هدفی غیر تجاری را دنبال می کنند با این تفاوت که سود آن ها میان اعضا تقسیم نمی شود.
برای درک این مؤسسات بهتر است به سراغ چند مثال برویم. این مؤسسات در غالب احزاب سیاسی، انجمن های اسلامی، مؤسسات خیریه، مؤسسات امداد اجتماعی و … تشکیل می شوند. فراموش نکنید که برای ثبت این مؤسسات باید حتما موسسه شما در غالبی غیر تجاری باشد تا بدون هیچ مشکلی موفق به ثبت موسسه شوید.
برای ثبت موسسه غیر انتفاعی در ابتدای امر اداره ثبت استعلاماتی کلی از اداره کلی نیروهای انتظامی اخذ می کند و پس از آن در رابطه با ثبت این مؤسسات تصمیم می گیرد.
اگر از سوی نیروی انتظامی تأییدیه ای به اداره ثبت ابلاغ شود شما موفق به ثبت موسسه خود خواهید شد. در غیر این صورت ثبت موسسه شما به انجام نخواهد رسید.
چگونه می توان یک موسسه غیر تجاری ثبت کرد؟
نکته اول که باید بدانید این است که حداقل دو شریک برای تشکیل این مؤسسات الزامی است که می توان این مهم را افزایش داد.
برای تشکیل این مؤسسات حداقل قوانینی وجود دارد. یکی از این حداقل ها در رابطه با شرکای این مؤسسات است که تعداد آن ها حداقل دو نفر باید باشد.
از دیگر قوانین حداقلی آن می توان به حداقل سرمایه این مؤسسات اشاره کرد. این مؤسسات باید با اعتباری برابر با یک میلیون ریال به ثبت برسند که این سرمایه قابل افزایش نیز می باشد.
نکته مهم دیگر این است که سرمایه این مؤسسات الزاماً نباید از طریق شرکای موسسه تأمین گردد. اداره های دولتی، شرکت های دیگر و افراد خیر و … نیز می توانند بعضی از سرمایه آن ها را متعهد شوند.
این تعهد در سرمایه می تواند به منظور کمک و یاری رساندن به این مؤسسات باشد و به منظور شریک شدن در سرمایه شرکت نمی باشد.
چون در این مؤسسات اهدافی غیر از اهداف اقتصادی و تجاری مدنظر است نیازی به سرمایه ی هنگفت نمی باشد و با همان حداقل سرمایه گفته شده می توان موسسه را بنا کرد.
مؤسسات انتفاعی الزاماً باید توسط افرادی با سوابق تحصیلی مرتبط به ثبت برسند و مؤسسات غیر انتفاعی هم که برای ثبت نیاز به تائید نیروی انتظامی دارند. یک نکته که بسیار مهم است درباره بخشودگی مالیات می باشد. مؤسساتی که غیر تجاری و غیر انتفاعی هستند، در صورت عدم پرداخت مالیات دچار بخشودگی مالیات خواهند شد.
کلیه افرادی که قصد ثبت موسسه در تهران دارند باید به اداره ثبت شرکت ها در تهران مراجعه کنند یا به یک موسسه ثبت شرکت معتبر مراجعه نمایند. افراد مقیم شهرستان ها نیز به اداره ی ثبت در مرکز اصلی موسسه می توانند مراجعه کنند. هنگام ثبت موسسه باید کلیه قوانین مربوط به آن را بدانید و همه آن ها را رعایت کرده باشید. همچنین ارائه مدارکی که در ادامه خواهیم گفت الزامی است.
مدارک لازم برای ثبت موسسه حسابداری
- داشتن ثنا برای تمامی اعضا
- داشتن سیم کارت به نام تمام اعضا
- داشتن امضا الکترونیکی
- تصویر شناسنامه و کارت ملی اعضا
- تکمیل مراحل توسط خودتان یا یک موسسه ثبتی
دقت داشته باشید که ثبت این مؤسسات نیز مانند دیگر شرکت ها تنها با مراجعه به سایت ثبت شرکت ها و رعایت کردن برخی از قوانین آن ممکن می شود.
هزینه تاسیس موسسه
هزینه تاسیس موسسه همانند هزینه ثبت شرکت در سال 1402 بوده و شما یا خودتان انجام دهید که در سال 1402 حدود 1.5 میلیون تومان هزینه دارد یا به یک موسسه ثبتی واگذار نمایید.