3/5 - (1 امتیاز)

هوش مالی و اقتصادی؛ رمزهای موفقیت در کسب و کار

آنچه در این مطلب می‌خوانید

با یک سرچ ساده از عبارت هوش مالی و هوش اقتصادی در اینترنت، تقریبا نتایج مشابهی به شما نمایش داده می‌شود که منبع آنها یک نفر است، آن هم جناب آقای رابرت کیوساکی نویسنده کتاب «پدر پولدار، پسر بی پول»؛ البته تقصیر، قطعا از کیوساکی بزرگوار نیست! چون نویسندگان این مطالب همه چیز درباره هوش مالی و اقتصادی را به نظریات کیوساکی ربط داده‌اند که می‌توان گفت خیلی هم ربطی به هم ندارند. نظر آقای کیوساکی و نویسندگان این مطالب محترم، اما باید گفت ربط دادن هوش مالی به یک چیز و آن هم «پول» خیلی صحیح نیست. پس منظور از هوش مالی چیست و چرا مهم است؟ با نورا همراه باشید تا بیشتر در این باره صحبت کنیم.

آیا افراد، با هوش مالی زاده می‌شوند؟

با شنیدن کلمه هوش شاید همه فکر کنند که هوش مالی یک استعداد ذاتی است که عده‌ای آن را دارند و تعداد زیادی ندارند، اما اصلا این طور نیست؛ چراکه هوش مالی یک مهارت اکتسابی است که همه می‌توانند آن را یاد بگیرند هر چند نمی‌توان نادیده گرفت که واقعا برخی افراد از پر قنداق این چیزها را به همراه دارند و نباید این قسمت ماجرا را هم فراموش کرد.

هوش مالی چیست
هوش مالی چیست

واضح است عده‌ای از افراد نسبت به دیگران درک بهتری در امور مالی دارند که آن‌ها هم با مطالعه یا به خاطر موقعیت شغلی خود که در این حوزه دخیل است به این مهارت دست پیدا کرده‌اند.

در دنیای امروز که مشکلات اقتصادی گریبان همه را گرفته هنوز هم افرادی هستند که به فکر چاره باشند تا راهی پیدا کنند برای ثروتمند شدن اما برای پولدار شدن نیاز به هوش مالی است.

هوش مالی چیست (financial IQ)

هوش مالی تعاریف مختلفی دارد برخی آن را برابر با ثروتمندی می‌دانند و برخی نه. یکی دیگر از تعاریف هوش مالی این است که تا چه اندازه از پولتان درست استفاده می‌کنید؟ یعنی این حتی برای افرادی که بنیه مالی بالایی ندارند هم کاربرد دارد، پس حتی ممکن است یک کودک هم هوش مالی داشته باشد، بنابراین این موضوع را نباید خیلی با پولدار بودن قاطی کرد، هرچند احتمالا نتیجه آن به این قضیه خواهد رسید.

بیشتر بخوانید:
بازاریابی مبتنی بر داده (Data driven) چیست؟

مهم نیست چقدر پول در می‌آورید؛ اما اگر هوش مالی نداشته باشید، همیشه سبک زندگی چک کردن حقوق را حفظ خواهید کرد. انسان‌ها باید یاد بگیرید چگونه عادت‌های خرج کردن خود را بهتر درک کنید تا در نهایت ثروت واقعی ایجاد کنند.

به عبارت ساده تر هوش مالی یا financial IQ میزان توانمندی یک شخص برای حل کردن مشکلات مالی خود یا اطرافیان است. بدیهی است فردی که از هوش مالی قوی برخورددار باشد بر ثروتمند شدن او تاثیر زیادی دارد.

همچنین واضح است که هر چه میزان هوش مالی بالاتر باشد آسودگی و میزان راحتی ما در برابر مشکلات مالی کمتر است. این هوش باعث می‌شود در شرایط دشوار اقتصادی به چه کنم چه کنم نیوفتیم. مورد دیگری که خیلی شفافیت دارد این است که بدون داشتن هوش مالی با توجه به مشکلات اقتصادی که وجود دارد زندگی کردن بسیار دشوار خواهد بود پس این موضوع اهمیت دار بودن هوش اقتصادی و مالی را نشان می‌دهد. هوش مالی شامل بخش‌های مختلفی می‌شود که ما به دو نمونه آن اشاره کردیم:

2 جنبه مهم هوش مالی و اقتصادی

ما در اینجا به مهم‌ترین جنبه‌های هوش مالی پرداختیم که دانستن آن می‌تواند بر عملکرد بیزنس و حتی زندگی شما تاثیر پر رنگی داشته باشد.

کسب درآمد بهتر برای کسانی که هوش مالی خوبی دارند

می‌توان گفت مهم‌ترین جنبه هوش مالی و حتی هوش اقتصادی کسب پول بیشتر است؛ مسلم است تا وقتی که سطح درآمد شما زیاد نشود نمی‌توانید سرمایه خود را افزایش دهید.

کیوساکی باور دارد که ناتوانی در برابر تحمل سختی‌هایی که در مسیر افزایش درآمد وجود دارد، خیلی از آدم‌ها نمی‌توانند ثروتمند شوند و پولدار شدن همراه با تحمل و بردباری در برابر سختی‌ها و فراز و نشیب‌های فراوان است.

لازم به ذکر است که لزوما نباید سختی‌های زیادی را محتمل شوید؛ چرا که پایه و اساس هوش مالی بر این است که با کمترین کار بیشترین بازده مالی را دریافت کنید ولی این امر، چالش‌های زیادی در زمان پیش بردن کارها به همراه دارد که باید از پس آن‌ها برآیید.

بیشتر بخوانید:
برای مدیرانی که نمی‌دانند مشاوره مالی و مالیاتی چیست

حفاظت از پول و مشتقات آن!

وقتی پول و نقدینگی به دست شما می‌رسد باید سعی کنید از آن محافظت کنید، منظور این نیست که کمتر خرج کنید بلکه باید هزینه‌های خود را متعادل کرده و بهینه مصرف کنید؛ اینجا مفهوم کنترل جریان نقدینگی می‌تواند به شما کمک کند.

ما از طریق نحوه هزینه کردن خود می‌توانیم سرمایه خودمان را افزایش دهیم و این بخشی از هوش مالی شما است که بتوانید مدیریت پول و دارایی را به خوبی انجام دهید.

در این باره، زمان و پول بسیار اهمیت دارد؛ چرا که هدف باید کسب درآمد و حفظ دارایی از کارهایی باشد که کمترین کار ممکن را احتیاج دارد.

هوش مالی و رابطه آن با رفتار شما با پول!

یک تعریف دیگر هوش مالی نوع رابطه و رفتار شما با دارایی‌ها [از جمله پول] است. لازم نیست شما از ابتدای کار پولدار باشید، اما با همان مقدار پولی که دارید چه کار می‌کنید؟

بیایید با یک مثال این موضوع را روشن‌تر کنیم: زمانی که شما وسیله‌ای را خریداری می‌کنید به نظرتان جیب‌تا خالی می‌شود یا پر؟

ممکن است این سوال کمی عجیب و گیج کننده باشد، مگر می‌شود بعد از خریدن یک وسیله جیب ما پرتر شود؟ اگر هوش مالی خوبی داشته باشید حتما متوجه این سوال شدید و این خود بهترین تست است.

پاسخ ساده است، وقتی شما یک خودرو می‌خرید، در واقع باید به چشم یک بدهی به آن نگاه کنید! چرا که یک خودرو هزینه‌های جانبی زیادی دارد و در واقع می‌توان آنرا یک دارایی مصرفی دانست که بعد از مدتی از قیمت آن خواهد افتاد. [البته ایران را از این قاعده مستثنی کنید که اگر یک ماشین را 10 سال پیش خریده باشید، امروز چندین برابر قیمت خرید می‌توانید بفروشید]، در مقابل اگر شما یک خانه خریداری کرده باشید، می‌توانید با اجاره دادن آن درآمد کسب کنید.

چون قیمت آن علاوه بر اینکه ثابت است ممکن است در طول زمان افزایش یابد. علاوه بر آن درآمد هم دارد. اما درباره ماشین وضعیت طور دیگری است، اگر آن را برای کار خریده‌اید سرمایه است؛ اما اگر به خاطر علاقه تهیه کرده‌اید، بدانید که یک بدهی محسوب می‌شود. چرا که هزینه لاستیک، بنزین، روغن موتور و … بدهی است.

بیشتر بخوانید:
چگونه با مدل بازاریابی آیدا aida بفروشیم؟

حتی خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنید یک هزینه است. مثلا قیمت ملک شما معمولا ثابت است یا افزایش می‌یابد، اما اگر آن را اجاره دهید، علاوه بر ارزش خودش، درآمدی هم برای شما ایجاد می‌کند.

سرمایه گذاری در انواع بازارها مثل بازار سرمایه (ارز، بورس و…) و بازار کالا (طلا، ماشینی که از آن استفاده نمی‌شود و…) نیز درآمدزا است، به شرطی که با رعایت نکات ساده و دوری از احساسات انجام شود.

سوالی که اینجا مطرح می شود این است که: آیا شما می‌توانید به راحتی پول را وارد جریان زندگی خودتان کنید؟ آیا می‌دانید چطور سرعت ورود پول به زندگی‌تان را افزایش دهید؟

در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم که همه نظرات رابرت کیوساکی در شرایط امروزه قابل اجرا و درک نیست اما خب یک سری از حرف‌های او می‌تواند پرکاربرد باشد.

او مسیر کسب سرمایه و ثروت رو به 4 مسیر زیر تقسیم کرده است:

  1. کارمندی: بابت ساعاتی که کار میکنید پول دریافت می کنید.
  2. خوداشتغالی: کار و زمان دست خودتان است.
  3. کسب وکار: ایده خودتان را به پول تبدیل کرده اید.
  4. سرمایه آفرینی: می توان به سرمایه گذاری در ارز دیجیتال اشاره داشت.

طی کردن این 4 مسیر میتونه شما رو به فردی ثروتمند تبدیل کنه.
در ابتدا شما باید کارمند باشید و برای افراد دیگری کار کنید که کسب و کاری را انداخته . در این صورت حین کسب حقوقی که دریافت می کنید نحوه راه اندازی و مدیریت یک کسب و کار را نیز فرا می گیرید.
این تجربه میتونه به شما کمک کنه که در آینده کسب و کارتان را بهتر مدیریت کنید.

برداشت آخر

هوش مالی و اقتصادی به نوعی کسب مهارت و توانایی حل کردن مشکلات حوزه مالی است.
به دلیل داشتن هوش مالی مسیر رسیدن به موفقیت های مالی با کار کرد کمتر اما در زمان سریع تر وجود داره.

اشتراک‌گذاری

2 دیدگاه دربارهٔ «هوش مالی و اقتصادی؛ رمزهای موفقیت در کسب و کار»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

عضویت در خبرنامه نورا

لطفا کمی صبر کنید

عضویت در خبرنامه با موفقیت انجام شد

اسکرول به بالا

تماس با ما

برای تماس با ما از طریق فرم زیر پیام خود را ارسال کنید.

پاسخگوی تماس شما خواهیم بود

02166476489 🔷 09124836040 🔷 09204836044