1.7/5 - (4 امتیاز)

مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده کیست

آنچه در این مطلب می‌خوانید

اینکه مالیات خودرو بر عهده کیست سوال بسیار پرتکراری است که مخاطبان زیادی از ما درباره آن می‌پرسند، برای همین ما قصد داریم هر نکته‌ای که باید در این مورد بدانید را در قالب همین محتوا بیان کنیم. طبیعتا با سفت و سخت گرفتن موضوع مالیات‌ها از سوی دولت، مالیات نقل و انتقال خودرو هم به یکی از موضوعات روز تبدیل شده است. اگر با ما همراه باشید به همین موضوع که یکی از مهمترین انواع مالیات است خواهیم پرداخت.

مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده کیست [خریدار یا فروشنده؟]

[اگر حال و حوصله خواندن کل مطلب را ندارید، همین قسمت اول را بخوانید تا کل آنچه باید در مطلب بدانید را متوجه شوید.]

اول از همه باید بدانید که مقدار مالیات خودرو چقدر است؟ آیا رقم ثابتی دارد یا متغیر است؟ از آنجایی که دولت جایی نمی‌خوابد که زیر آن آب برود! بنابراین فاکتورهای متنوعی را در موضوع مالیات خودرو گنجانده است تا حداکثر مبلغ را از شما دریافت کند. می‌پرسید چگونه؟

به این صورت که 3 فاکتور زیر را در این مالیات اثر می‌دهد که عبارتند از:

  1. سال تولید خودرو
  2. مدل خودرو
  3. قیمت خودرو

براساس آنچه به عنوان قانون تصویب کرده‌اند شما موظف به پرداخت 1% از کل قیمت خودرو به عنوان مالیات نقل و انتقال خودرو هستید. حالا اینکه شما فروشنده هستید یا خریدار هم در این میان اثرگذار است.

سال ساخت خودرو در مالیات آن بسیار مهم است، به صورتی که اگر ماشین شما قدیمی‌تر باشد مالیات کمتری پرداخت خواهید کرد؛ از آنجایی که مالیات بگیران همیشه خیرخواه ما هستند! بعضی جاها هم منت بر سر مردم گذاشته و تخفیف‌هایی نیز به عنوان تحفه درویش برای ملت قرار داده‌اند! از جمله آنکه اگر خودرو شما 6 ساله باشد 10% تخفیف می‌گیرید و بالای 6 سال هم 40%.

مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده کیست
مالیات خودرو بر عهده کیست؟

اهمیت مالیات نقل و انتقال خودرو برای جیب دولت!

قانون پرداخت مالیات خودرو از سال 1400 توسط سازمان امور مالیاتی (cartransfer.tax.gov.ir) برای تمامی افرادی که ارزش خودرو آن‌ها بیشتر از 1 میلیارد [و خورده‌ای] است وضع شده است که این دسته از افراد باید درصدی از ارزش خودرو را به عنوان مالیات پرداخت کنند و این نوع مالیات در دسته مالیات مستقیم قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید:
انواع سند حسابداری که یک حسابدار باید بشناسد!

به بیانی ساده‌تر اگر بخواهیم منظور از مالیات خودرو را بیان کنیم باید گفت:

مالیات نقل و انتقال خودرو نوعی از مالیات مستقیم است که فرد (مالک خودرو) موظف است درصدی از خودرویی را که ارزش آن بیشتر از یک میلیارد می‌باشد را به عنوان مالیات به دولت بدهد.

با این تعریف مشخص شد کسی که باید مالیات خودرو را بپردازد، مالک خودرو است. یعنی کسی که فروشنده است موظف به پرداخت این نوع مالیات است، حالا حتما باید به فروش برسد تا مالیات بدهید؟ خیر، شما می‌توانید به سامانه پرداخت مالیات خودرو مراجعه کنید و هزینه آن را پرداخت کنید. (در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت)

آیا مالیات نقل و انتقال خودرو فقط گریبان صاحبان خودرو را می‌گیرد؟

بد نیست بدانید که به جز خودروهای داخلی و خارجی که شامل حال مالیات نقل و انتقال خودرو می شوند مالیات نقل‌ و انتقال شامل موتور سیکلت‌ های داخلی و خارجی نیز می‌شود.

مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده کیست

برخلاف چندین سال پیش، پرداخت مالیات دیگر پیچیدگی ندارد و با مراجعه به سایت cartransfer.tax.gov.ir مردم باید مالیات خودرو خود را بپردازند. در واقع برای پرداخت مالیات ماشین نیازی به مراجعه حضوری به دفترخانه‌ها نیست. کافی است به صورت اینترنتی اقدام به پرداخت مالیات ماشین کنید.

در سال های پیش پرداخت مالیات خودرو هنگام سند زدن در محضر اتفاق می افتاد اما امروزه با پشرفت تکنولوژی و اینترنت می توان با یک کلیک ساده مالیات راپرداخت کرد.

دادن مالیات نقل و انتقال خودرو با فروشنده است. یعنی در حال حاضر باید قبل از تعویض پلاک یا فروش ماشین به سامانه مندرج بروید و مبلغ مالیات را بدهید.

بیشتر بخوانید:
داشبورد مدیریتی چیست و چه کاربردهایی دارد؟

آیا می‌شود مالیات خودرو را بعد از نقل و انتقال داد؟

خیر، صاحب ماشین قبل از اینکه تصمیم داشته باشد خودرو را به نام شخص دیگری کند باید هزینه‌های خلافی و مالیات خودرو را پرداخت کند. پس مالیات خودرو بر عهده صاحب ماشین یا فروشنده خودرو است و همینطور امکان تعویض پلاک تا هنگام پرداخت مالیات ماشین وجود ندارد!

مالیات فروش خودرو بر عهده کیست
مالیات ماشین بر عهده فروشنده است و قبل از نقل و انتقال باید پرداخت شود

آیا نرخ مالیات فروش خودرو متفاوت است؟

با توجه به اینکه که مدل خودرو شما چه باشد، ساخت کدام سال و تولید داخل یا خارج باشد، نرخ مالیات متفاوت است.

واضح است که مالیات خودرویی که کار نکرده یا به اصطلاح صفر کیلومتر باشد نسبت به خودرویی که کیلومتر انداخته بیشتر است. (نکته مهم: دادن مالیات خودرو صفر بر دوش سازنده یا نمایندگی خودرو است.)

جدول محاسبه مالیات خودرو (مالیات نقل و انتقال)

طریقه محاسبه مالیات براساس قیمت خودرو به‌شکل زیر است:

قیمت ماشیندرصد مالیات
تا 1.5 میلیارد تومان1 درصد
تا 3 میلیارد تومان2 درصد
تا 4.5 میلیارد تومان3 درصد
بیشتر از 4.5 میلیارد تومان4 درصد
جدول محاسبه مالیات خودرو

چگونه هزینه مالیات خودرو را استعلام بگیریم؟

تنها کاری که کافی است شما انجام دهید این است که به سامانه دریافت مالیات نقل و انتقال خودرو مراجعه کنید، (لینک بالا) و بعد روی گزینه استعلام و پرداخت مالیات کلیک کنید.

البته برخی سایت‌ها نیز هستند که می‌توانید با وارد کردن نوع خودرو و شماره پلاک، مبلغ مالیات را استعلام کنید ولی ما اطلاعی از صحت داده‌ها و اعتبار این سایت‌ها در اختیار نداریم.

مالیات تعویض پلاک فرقی با مالیات خودرو ندارد

یک نکته مهم که شاید شما را به اشتباه بیاندازد این است که مالیات تعویض پلاک بر عهده کیست و چه تفاوتی با مالیات خودرو دارد؟

در واقع این دو هیچ تفاوتی با هم ندارند، چون شما قبل از تعویض پلاک باید مالیات را تسویه کنید بنابراین منظور از مالیات تعویض پلاک همان مالیات خودرو است و دو چیز مجزا از هم نیست. (هرچند اگر دولت بخواهد می‌تواند از نفس کشیدن ما هم مالیات بگیرد!)

بیشتر بخوانید:
آشنایی با چیستی و اصول بازاریابی مدرن و مزایای آن

اطلاع از پرداخت و میزان مالیات نقل و انتقال خودرو

کافیست مشمولین با مراجعه به درگاه ارتباطی سازمان امور مالیات www.intamedia.ir در قسمت میز خدمت عملیات الکترونیک مالیاتی از ارزش خودروهای خود آگاه شوید و از طریق سامانه، مالیات خود را پرداخت کنید.

مالیات تعویض پلاک بر عهده کیست
مالیات تعویض پلاک فرقی با مالیات خودرو ندارد

عواقب پرداخت نکردن مالیات ماشین چیست؟

اگر مقالات مالیاتی نورا را خوانده باشید با ادبیات ما آشنا هستید، از آنجایی که ما مردم همیشه مدیون مسئولان هستیم! اگر توقعات آن‌ها را پاسخ ندهیم خلافکار هستیم، اینجا هم اگر مالیات ندهید علاوه بر اینکه بدهکار مالیاتی محسوب می‌شوید، حق نقل و انتقال ماشین را هم نخواهید داشت، در زیر چند مورد از عواقب پرداخت نکردن مالیات خودرو [و بی احترامی به جیب مسئولان] را مشاهده می‌کنید:

1- بدهکاری مالیاتی برای صاحبان خودرو

چون دیگر نیازی نیست مسیر زیادی را تا دفترخانه ها طی کنیم تا مالیات ماشین را پرداخت کنیم شاید برای همین خیلی از ما مردم فکر می کنیم که دیگر نیازی نیست مالیاتی بدهیم و ماشین خودمان را بدون پرداخت مالیات رها می کنیم.

براساس صحبت‌های رئیس سازمان مالیاتی اگر صاحب قبلی خودرو در زمان فروش، بدهی مالیاتی را پرداخت نکرده باشد، پیامکی (sms) را تحت عنوان پرداخت مبلغ بدهی مالیاتی دریافت خواهد کرد که اگر نسبت به متن اس ام اس بی‌توجهی [حتی بی توجهی به متن اس ام اس هم جریمه دارد] کند، به‌عنوان بدهکار مالیاتی شناخته می‌شود. در نتیجه تا زمان تسویه کافی بدهی اجازه خروج از کشور وجود ندارد!

2- عدم امکان تعویض پلاک برای دارندگان ماشین

برای تعویض پلاک خودرو حتی برای گرفتن نوبت برای تعویض دچار مشکل می شوید. تنها در صورتی می‌توانید نوبت خود را رزرو کنید که مبلغ مالیات را به صورت کامل پرداخت کرده باشید.

2 نکته لازم درباره مالیات خودرو که باید بدانید!

نکته اول: مبلغ مالیات نقل و انتقالات ماشین در زمستان هر سال اعلام می‌شود

نکته دوم: شما می‌توانید با مراجعه به یکی از مراکز یا سایت‌های زیر مالیات نقل و انتقال خودرو را پرداخت کنید:

  • دفاتر پیشخوان دولت
  • سایت شهرداری شهر محل سکونت
  • سایت expcar.tax.gov.ir مالیات ماشین خود را پرداخت کنید
آنچه در این صفحه می‌خوانید:
  • https://nuracashflow ir/car-tax/
  • https://nuracashflow ir/car-tax/#:~:text=براساس آنچه به عنوان قانون در این میان اثرگذار است
  • https://nuracashflow ir/car-tax/#:~:text=برخلاف چندین سال پیش، پرداخت به پرداخت مالیات ماشین کنید
  • مالیات نقل و انتقال خودرو با کیست
  • مالیات و عوارض ماشین صفر یا چه کسی اشت
  • هزینه مالیات انتقال خودرو با کیست

اشتراک‌گذاری

3 دیدگاه دربارهٔ «مالیات نقل و انتقال خودرو بر عهده کیست»

  1. سلام وقتتون بخیر، ببخشید ممنون میشم بفرمایید آیا بعد از پرداخت مالیات برای انتقال ماشین باز باید از پولی که بابت فروش ماشین به حسابمون میاد هم ۲۵ درصد از بابت تراکنش بانکی بالای ۱۰۰میلیون مالیات بدیم؟

  2. واقعا دولت خوبی داریم شما اشاره کردین از نفس کشیدن ما بخواهد هم مالیات می‌گیرد اما من مطمئنم که از شخصی ترین کار ما هم مالیات می‌گیرد.واقعا دگه امیدی نیست.

  3. از شخصی ترین کار ما هم مالیات میگیرن.دزدی و اختلاس باید از جایی جبران بشه دگه چه جایی بهتر از جیب ما فلک زده ها

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه نورا

لطفا کمی صبر کنید

عضویت در خبرنامه با موفقیت انجام شد

اسکرول به بالا

تماس با ما

برای تماس با ما از طریق فرم زیر پیام خود را ارسال کنید.

پاسخگوی تماس شما خواهیم بود

02166476489 🔷 09124836040 🔷 09204836044