نمودار نقدینگی
3/5 - (2 امتیاز)

رسم نمودار جریان نقدینگی در اکسل

آنچه در این مطلب می‌خوانید

یکی از مهمترین مباحث در پروژه‌های ساخت، اجرایی و عمرانی، مدیریت بر روی سرمایه، بودجه و هزینه‌های قطعی و برآورد شده در یک پروژه است. تمام هزینه‌های ورودی و خروجی در یک پروژه بر روی جریان نقدینگی تأثیر دارند. به همین جهت رسم نمودار اکسل جریان نقدینگی اهمیت پیدا می‌کند. در واقع ما با بررسی مخارج و درآمدهای یک پروژه، آن را به نحو احسن مدیریت می‌کنیم. اگر می‌خواهید درباره این موضوع بیشتر بدانید، تا انتها با نورا همراه باشید.

جریان نقدینگی چیست؟

در هر پروژه اقتصادی و تجاری، جریانی از هزینه‌های مشخص و از پیش تعیین شده در جریان است. به این فرایند جریان نقدینگی می‌گویند که اهمیت آن در پروژه‌های مختلف به تنفس برای انسان، شباهت دارد. جریان نقدینگی در واقع نوعی گزارش یا اطلاعات مالی است که مدیران پروژه بر اساس روند آن از میزان رشد یا نزول پروژه خود مطلع می‌شوند.

گزارش جریان نقدینگی به صورت نمودار تکمیل می‌شود. در این نمودار اطلاعات لازم جهت تعیین مقدار هزینه قطعی و هزینه برآورد شده، نشان داده می‌شود.

مقاله مرتبط: اگر نمی‌دانید جریان نقدینگی چیست این مطلب را بخوانید!

اهمیت جریان نقدینگی

هر شرکت و پروژه‌ای برای تجزیه و تحلیل جریان مالی، به گزارش جریان نقدینگی نیاز دارد. در واقع این گزارش به مدیر پروژه کمک می‌کند تا در جریان هزینه‌های صرف شده، درآمد و هزینه‌های برآورد شده قرار بگیرد.

به طور کلی میزان پولی که در جریان نقدینگی تزریق می‌گردد، به دو بخش هزینه و درآمد تقسیم می‌شود. هر پروژه اقتصادی و تجاری شامل هزینه‌هایی است که به عنوان هزینه‌های پروژه صرف می‌شوند. حال این هزینه‌ها ممکن است مربوط به حقوق نیروی کار بوده یا به خرید تجهیزات و مواد اولیه مربوط باشد. همچنین مبالغی که تحت عنوان درآمد صرف می‌شوند نیز شامل مواردی مانند اضافه کاری، تعدیل، صورت‌وضعیت و… می‌شود.

درآمد حقیقی در جریان نقدینگی

در مبحث جریان نقدینگی، دو بخش درآمد حقیقی و درآمد برآوردی اهمیت بسیاری دارد. در واقع با توجه به این دو فاکتور می‌توان گزارش و اطلاعات مالی از جریان نقدینگی را مشخص کرد.

هر معامله یا قراردادی که در نهایت مدیر پروژه از آن پول به دست آورد، درآمد نامیده می‌شود. در جریان نقدینگی هر هزینه درآمدی که به صورت قطعی ثبت شود، به عنوان درآمد حقیقی یا واقعی شناخته می‌شود. به عنوان مثال اقلام خریداری شده در پروژه که مبلغ آن‌ها به ثبت رسیده باشد، به عنوان هزینه قطعی مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید:
مقایسه بازاریابی سنتی و مدرن و مزایا و معایب آن‌ها
فایل اکسل جریان نقدینگی
تصویری از رسم نمودار جریان نقدینگی در اکسل

هزینه برآورد در جریان نقدینگی

هزینه برآورد شامل مواردی می‌شود که جهت رشد پروژه به صورت پیش فرض یا از پیش تعیین شده، شناخته می‌شود. همان‌طور که از نام هزینه برآوردی مشخص است، به هزینه‌هایی مربوط می‌شود که شما برای روند پروژه پیش‌بینی می‌کنید.

 

یکی از مهمترین و سخت‌ترین بخش‌ها در تهیه نمودار نقدینگی، هزینه برآوردی است. در بخش درآمد و هزینه واقعی مبالغ به صورت مشخص ثبت می‌شوند، در حالی که هزینه برآوردی تنها به صورت یک پیش‌بینی مالی بررسی می‌شود.

در فایل اکسل جریان نقدینگی، ذکر چه مواردی اهمیت دارند؟

یکی از مهمترین عوامل در رسم نمودار و فایل اکسل جریان نقدینگی، مشخص کردن زمان‌بندی مناسب برای پروژه است. در واقع شما باید بر اساس این زمان‌بندی جلو رفته و هزینه‌های قطعی و برآوردی را بررسی کنید.

قبل از رسم نمودار یا ایجاد نمونه فایل کش فلو «جریان نقدینگی» باید عوامل خارجی که بر روی روند پروژه تأثیرگذار هستند را نیز در نظر داشته باشید. این عوامل شامل وضعیت اقتصادی حاکم بر جامعه، نرخ تورم و مواردی از این قبیل می‌شود.

در فایل اکسل جریان نقدینگی شما یک پیش‌بینی از شرایط کلی پروژه خواهید داشت. نمونه اکسل جریان نقدینگی شامل تعداد ماه‌هایی است که پروژه در تاریخی مشخص شروع و در تاریخی احتمالی به پایان خواهد رسید.

شما در نمودار و اکسل جریان نقدینگی هزینه‌هایی که صرف عملیات اجرایی و عمرانی شده را مشاهده خواهید کرد. همچنین درآمد حاصل از فروش و مقدار هزینه‌ای که برای تحقق یافتن پروژه برآورد شده نیز در این فایل ذکر می‌شود.

بررسی نکات مهم در گزارش جریان نقدینگی

قبل از هر اقدامی شما باید هزینه‌ها و درآمدهای کل پروژه را شناسایی و برآورد کنید. منظور از درآمدها همان مبالغی است که از فروش محصول یا ارائه خدمات کسب می‌کنید. فروش سهام نیز در گروه درآمد قرار می‌گیرد.

هزینه‌های یک پروژه عمرانی یا اجرایی شامل مصالح، تجهیزات، حقوق نیروی انسانی، مجوزها، طرح‌ها و… می‌شود. شما می‌توانید برای تسلط بیشتر بر روی وضعیت پروژه جهت شناسایی هزینه و درآمد، از ساختار درختی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:
افزایش حقوق 1403 چند درصد است

بعد از شناسایی این موارد، شما توانایی پیش‌بینی مبالغ ریالی بخش‌های مختلف در پروژه را دارید. با پیش‌بینی و برآورد این مبالغ، وضعیت شما در پروژه روشن‌تر نمایان می‌شود.

نمونه اکسل جریان نقدینگی
نمودار جریان نقدینگی در اکسل

حال هزینه‌های موجود در اجرایی شدن پروژه و همچنین هزینه‌های برآوردی مشخص شده‌اند. در مرحله بعد باید نحوه تأمین این هزینه‌ها نیز به صورت جامع بررسی شود. به عنوان مثال اگر اجرایی شدن پروژه شما سه سال طول می‌کشد، باید جدول هزینه‌های قطعی و هزینه‌های برآورد شده در این سه سال پیش‌بینی و مشخص شده باشند.

بعد از رسم جدول‌های مربوط به هزینه و منابع تأمین درآمد، نوبت به تکمیل فایل اکسل جریان نقدینگی می‌رسد. شما به وسیله اکسل جریان نقدینگی می‌توانید نمودار مربوط به روند پروژه را رسم کنید.

در رسم نمودار و اکسل جریان نقدینگی شما باید مقدار خالص جریان نقدینگی را نیز مشخص نمایید. برای محاسبه خالص جریان نقدینگی لازم است میزان اختلاف بین هزینه‌های ورودی یا همان درآمد و میزان هزینه‌های خروجی را بررسی کنید.

چرا باید فایل اکسل جریان نقدینگی تهیه کنیم؟

  • مهمترین نکته در تدوین جریان نقدینگی، ارزیابی سرمایه‌ای است که جهت کمک به رشد پروژه در نظر گرفته شده است.
  • با ارزیابی سرمایه شما می‌توانید در مورد قدرت مالی خود جهت اجرایی شدن پروژه برنامه‌ریزی کنید.
  • با تدوین فایل اکسل جریان نقدینگی و رسم نمودار، پروژه به خوبی مدیریت می‌شود. به همین جهت هر زمان پروژه نیاز به تأمین مالی یا استفاده از وام داشته باشید، کارفرما متوجه شده و در زمان‌بندی مناسب، اقدامات مقتضی را انجام می‌دهد.

دانلود فایل اکسل جریان نقدینگی

در فایل اکسل جریان نقدینگی شما می‌توانید کل مبالغ مربوط به درآمد و هزینه‌های پروژه را ذکرکرده و در طول اجرایی شدن پروژه، تغییرات لازم را اعمال کنید.

با کمک نمودار و فایل اکسل جریان نقدینگی شما از میزان کسری بودجه، مقدار مبالغ مورد نیاز جهت تأمین مالی، هزینه‌های هر ماه، درآمدها و… مطلع خواهید شد.

آموزش رسم نمودار جریان نقدینگی در اکسل

با گزارش جریان نقدینگی، مدیر پروژه نسبت به زمان مناسب جهت افزایش بودجه آگاهی کافی کسب می‌کند. در فرایند تکمیل شدن پروژه، نمودار جریان نقدینگی به صورت مرتب به‌روزرسانی می‌شود.

بیشتر بخوانید:
چیستی و روش محاسبه مالیات بر حقوق

در پروژه‌های مختلف برای مدیریت وضعیت مالی پروژه از نرم‌افزارهای مختلفی مانند پریماورا، ماکروسافت پروجکت، اکسل و… استفاده می‌شود.

یک راهکار ساده‌تر به جای اکسل جریان نقدینگی

رسم نمودار اکسل جریان نقدینگی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و علاوه بر این همیشه در دسترس نیست! شما با نرم افزار پیش بینی جریان نقدینگی نورا، چیزی بسیار فراتر از یک اکسل در دست خواهید داشت، داشبورد مدیریت نورا به شما امکان ثبت جزئیات بسیاری خواهد داد که هرگز در یک اکسل به آن دسترسی نخواهید داشت، علاوه بر این با نرم افزار کنترل جریان نقدینگی نورا، داشبورد شما همیشه در کنارتان است و در هر جایی امکان دسترسی به آن وجود دارد.

علاوه بر این، تیم مشاوره نرم افزار نورا، همیشه در کنار شما است. برای اطلاع از چگونگی سفارش پنل نرم افزار نورا تماس بگیرید.

درخواست مشاوره

نمونه اکسل جریان نقدینگی

اکسل یکی از بهترین نرم‌افزارها در زمینه مدیریت بهینه هزینه‌ها و درآمدهای یک پروژه است. تدوین جریان نقدینگی در فایل اکسل نیز بهترین روش برای بررسی درآمد، تمام هزینه‌های برآورد شده و هزینه‌هایی که است که به صورت قطعی ثبت شده‌اند.

نمونه فایل کش فلو
نمونه ای از دیتا اینتری در اکسل جریان نقدینگی

نتیجه گیری و جمع بندی

جریان نقدینگی معیاری کاربردی و مهم در امور مالی مربوط به پروژه‌های مختلف عمرانی و اجرایی است. مدیران مالی پروژه برای بررسی دقیق و تجزیه و تحلیل هزینه‌های ورودی و خروجی، به نرم‌افزارهایی همچون اکسل و به روش‌هایی مانند گزارش نقدینگی احتیاج دارند.

همچنین شما در اکسل جریان نقدینگی در زمان مناسب از تأخیرهای پیش آمده در بخش‌های مختلف پروژه آگاه خواهید شد. تدوین جریان نقدینگی در سازماندهی و اجرای عملیات پروژه نقش مهمی دارد. بسیاری از پروژه‌ها به دلیل عدم برنامه‌ریزی و برآورد هزینه‌ها، از زمان مفید جهت به ثمر رسیدن پروژه عقب مانده‌اند. اکسل جریان نقدینگی به بهترین شکل یک پروژه را مدیریت نموده و تمام احتمالات پیش‌بینی نشده را در زمان مناسب، کنترل می‌کند.

با ما تماس بگیرید 021-66345291

آنچه در این صفحه می‌خوانید:
  • https://nuracashflow ir/draw-cashflow-chart-excel/

اشتراک‌گذاری

5 دیدگاه دربارهٔ «رسم نمودار جریان نقدینگی در اکسل»

  1. چقدر عالی که یک نرمافزار متفاوت در این باره وجود داره ک حتی جزئیات هم بتونه ثبت کنه👌👌

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه نورا

لطفا کمی صبر کنید

عضویت در خبرنامه با موفقیت انجام شد

اسکرول به بالا

تماس با ما

برای تماس با ما از طریق فرم زیر پیام خود را ارسال کنید.

پاسخگوی تماس شما خواهیم بود

02166476489 🔷 09124836040 🔷 09204836044