امتیاز دهید post

مشاور مدیریت کیست و چه وظایفی دارد؟

آنچه در این مطلب می‌خوانید

اگر می‌دانستید مشاوره مدیریت چیست و چه کمکی می‌تواند به سازمانتان کند یک دقیقه برای استفاده از نظرات کارشناسی وی درنگ نمی‌کردید! با خواندن این مقاله متوجه می‌شوید که اگر از تجربیات چنین فردی بهره نبردید چقدر ضرر کردید. اگر به دنبال ایجاد ارزش و به حداکثر رساندن رشد و بهبود عملکرد تجاری مجموعه خود هستید، بی شک به کمک مشاوران مدیریت نیاز خواهید داشت. در واقع این افراد، متخصصان حل مسائل تجاری و سازمانی هستند و وظیفه مشاوره مدیریت این است که از مهارت‌های تجاری کارشناسان برای ارائه مشاوره و تخصص عینی استفاده کرده و به یک سازمان کمک کند تا نقص مهارت‌های تخصصی را برطرف و آن‌ها را توسعه دهد. اینکه مشاور مدیریت کیست، جزئیات شرح وظایف مشاوران مدیریت، مزایای استفاده از این متخصصان در بهبود روند تجاری و همین طور ارائه نمونه‌هایی از موفقیت مجموعه‌های بزرگ را در ادامه مطلب با شما به اشتراک می‌گذاریم.

چرا باید بدانیم مشاور مدیریت کیست

در تعریف اینکه مشاور مدیریت کیست باید گفت که مشاوره مدیریت حرفه کسانی است که با انگیزه و خلاق هستند، به حل مسئله علاقه دارند و از کمک به انواع کسب و کار لذت می‌برند. یک مشاور مدیریت، در وهله اول به استراتژی، ساختار، مدیریت و عملکرد یک شرکت توجه خواهد داشت.

به عبارت دیگر نقش وی، شناسایی گزینه‌های سازمان، ارائه پیشنهادات سازنده برای تغییر و همچنین مشاوره در مورد منابع ممکن برای پیاده سازی راه حل‌ها است. مشاوره‌ها می‌توانند در زمینه‌های تخصصی‌تری نیز ارائه گردند، ازجمله:

  • استراتژی کسب و کار
  • تجارت الکترونیکی
  • کنترل‌های مالی و مدیریتی
  • منابع انسانی
  • فناوری اطلاعات
  • بازاریابی
  • مدیریت زنجیره تامین
شرکت‌های مختلفی هستند که خدمات مشاوره مدیریت می‌دهند، با این حال برخی از مشاوران به صورت خصوصی فعالیت کرده و زیر مجموعه شرکتی نیستند.
 

وظیفه مشاوره مدیریت چه چیزهایی است

مهم‌ترین وظیفه مشاور مدیریت چیست؟

وظیفه مشاوره مدیریت، انجام تحقیق، تجزیه و تحلیل عمیق و سپس ارائه نظر و چشم اندازی بی طرف در مورد مسائل دشوار، مشکلات و درگیری‌های پیچیده تجاری است.

مشاوران مدیریت با مشتریان داخلی و جهانی شامل سازمان‌ها، مدیران، رهبران و تیم‌ها، برای شناسایی و حل مشکلات پیچیده سازمانی، عملیاتی، اقتصادی و بهبود فرایندها کار می‌کنند. به طور کلی وظیفه مشاوره مدیریت عبارت است از:

  1. تحقیق و جمع آوری داده‌های لازم را برای درک هرچه بیشتر سازمان
  2. تجزیه، تحلیل و ارزیابی عینی داده‌های جمع آوری شده
  3. مصاحبه با کارمندان، مشتریان، تیم مدیریت و سهامداران
  4. تشکیل گروه‌های تخصصی متمرکز
  5. برگزاری کارگاه‌های آموزشی (در صورت لزوم)
  6. شناسایی مسائل، ارائه فرضیه‌ها، پیشنهادات و راهکارهای موجود
  7. برقراری ارتباط با مشتریان برای بررسی اینکه آیا مشتری کمک‌های لازم را دریافت می‌کند؟ و به علاوه آگاهی از توصیه‌های ارائه شده از طرف مشتریان
  8. پیاده سازی توصیه‌ها یا راه حل‌ها و کسب اطمینان از روند صحیح انجام آن‌ها
  9. مدیریت پروژه و ارائه مشاوره عملی مدیریت شامل اجرا، بررسی روند عملیات و تجزیه – تحلیل پروژه
  10. هدایت و مدیریت تحلیل گران
  11. مطلع کردن مشتریان از تصمیمات جدید و پیشرفت‌هایی که رخ داده است.
بیشتر بخوانید:
مبلغ عیدی سال 1403 کارمندان و بازنشستگان و کارگران اعلام شد

مشاور مدیریت کیست و چه کاری برای ما انجام می‌دهد

یک مشاور مدیریت کارآمد چه ویژگی‌هایی دارد؟

از یک مشاور مدیریت حرفه‌ای انتظار می‌رود که علاوه بر دانش کافی و داشتن تخصص‌های عملکردی و حرفه ای، از توانایی‌های زیر نیز برخوردار باشد:

  • توانایی کار به عنوان بخشی از یک تیم
  • مهارت‌های بین فردی و ارتباطی، چه شفاهی و چه کتبی
  • خلاقیت و نوآوری
  • توانایی حل مسئله و برنامه ریزی استراتژیک
  • مهارت‌های تحلیلی
  • انعطاف پذیری
  • توانایی کنار آمدن با فشارها و چالش ها
  • آگاهی تجاری و درک درست از محیط کسب و کار

یک مشاوره مدیریت خوب و متخصص کسی است که بتواند کسب و کار یا سازمان شما را از اقیانوس قرمزی که در آن خون به پا شده نجات داده و وارد اقیانوس آبی کند! اگر چنین فردی را پیدا کردید، به هر قیمتی از مشاوره او استفاده کنید.

مشاور مدیریت چیست؟ و چه جایگاهی در کسب و کار دارد؟

چرا تجّار حرفه‌ای با این مشاوران همکاری می‌کنند؟

سوال مشاوره مدیریت چیست؟ اینگونه پاسخ داده می‌شود که مشاور مدیریت غالباً جای خالی مهارت‌های مورد نیاز یک تجارت را پر خواهد کرد، زیرا یک مشاور احتمالاً در زمینه خاصی تخصص دارد که ممکن است آن تجارت تجربه و تخصصی از آن نداشته باشد. از طرف دیگر، یک کمک خارجی می‌تواند بسیار ارزان‌تر از استخدام افراد جدید یا حتی یک تیم برای مدیریت یک پروژه باشد. آن‌ها می‌توانند روی پروژه‌‎ها تمرکز کنند، بدون اینکه مجموعه شما از کار روزمره کسب و کار خود منحرف شود.

امروزه در دنیا شرکت‌های مشاوره معتبری مشغول به انجام فعالیت هستند که برخی از آن‌ها بسیار معروف هستند که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره شده است.

بیشتر بخوانید:
مشاوره امور انبارداری چیست و چه کمکی به شما می‌کند؟

آیا مشاوره مدیریت با مشاوره کسب و کار یکی است؟

تفکیک مشاوره مدیریت از مشاوره کسب و کار از جمله چیزهایی است که برخی متخصصان این حوزه قائل به تفاوت معنایی آن‌ها هستند؛ اما برخی اعتقادی به آن ندارند.

با این حال ما معتقدیم می‌توان این دو رو از هم تفکیک کرد. بنابراین هر یک را تعریف می‌کنیم.

تعریف مشاوره مدیریت: در این نوع مشاوره، شما با مدیران بیزینس‌ها سروکار دارید و بیشتر حول محور استراتژی‌ها این مشاوره شکل می‌گیرد یا بهتر بگوییم، موضوعات عملیاتی کمتر در این نوع مشاوره مطرح می‌شود [با این حال این موضوع کاملا به مدیران و نوع بیزنس بستگی دارد.] سوالاتی که در این مشاوره بیشتر باید مطرح شود:

  • برای آینده چه باید کرد؟
  • چه برنامه‌هایی برای توسعه خواهیم داشت؟
  • راهکار رسیدن به برنامه‌ها چیست؟
  • موانع موجود در آینده کدام است؟
  • چه بهینه‌سازی‌هایی باید روی محصول، خدمات و غیره انجام داد [پلن توسعه]

همانطور که مشاهده می‌کنید، جنس سوالات در مشاوره مدیریت بیشتر مبتنی بر آینده و استراتژی‌ها است.

تعریف مشاوره کسب و کار: در این مدل، تمامی فرآیندهای یک کسب و کار مد نظر قرار می‌گیرد. از استراتژی‌های مرتبط با بازاریابی یا مارکتینگ گرفته تا انواع مختلفی از مشاوره‌ها مثل مشاوره منابع انسانی، مشاوره مالیاتی، مشاوره بازاریابی و بازاریابی دیجیتال، مشاوره برندینگ و غیره.

مشاور مدیریت کیست و چرا نظرات وی مهم است؟

5 شرکت برتر مشاوره مدیریت جهان کدام است؟

  1. مک کینزی (McKinsey & Company)
  2. گروه مشاوران بوستون (Boston Consulting Group)
  3. شرکت مشاوره مدیریت دیلوت (Deloitte)
  4. تاتا (Tata Consultancy Services)
  5. شرکت مشاوره مدیریت Bain

کاربرد مشاوره مدیریت چیست؟

اگر بخواهیم بدانیم کاربرد مشاوره مدیریت چیست؟ شرکت Bain & Co. در وبسایت خود نمونه‌هایی از موارد مشاوره‌ای این شرکت که به موفقیت‌های تجاری بزرگ دست یافته اند معرفی کرده است؛ به عنوان مثال:

بیشتر بخوانید:
مشاور مارکتینگ چیست و چه خدمتی به سازمان ما می‌کند؟

یک شرکت داروسازی، با استفاده از رویکرد شش مرحله‌ای جامع این مجموعه مشاوره ای، با یک نوآوری جدید اقدام به قیمت گذاری محصول جدید خود کرده و علاوه بر جبران خسارات قبلی، افزایش درآمد قابل توجه پنجاه درصدی را در طی سه سال شاهد بوده است.

یک بانک شناخته شده قدیمی که مشتری‌های آن خرده فروش‌های محلی بودند و به شیوه‌های سنتی بانکداری فعالیت می‌کرد، با افزایش سن مشتری‌های خود و کاهش مشتری‌های جوان، به دنبال جذب مشتری بودند و این بازآفرینی وظیفه مشاوره مدیریت بود که شرکت Bain نیز با استفاده از رویکرد NextEngine، با ایجاد یک نهاد کاملاً متفاوت و خلق زیر ساخت فناوری قوی، یک بستر بانکی دیجیتال مبتنی بر اینترنت و موبایل طراحی کرد و روند درآمد اقتصادی خود را تکمیل کرد.

مهم‌ترین وظایف مشاوران مدیریت کدام است

چرا استفاده از مشاوره مدیریت برای توسعه کسب و کار، لازم است؟

استخدام مشاور مدیریت مزایای بی‌شماری را برای شرکت شما به همراه خواهد داشت. استخدام این متخصصان علاوه بر اینکه مسائل مربوط به منابع انسانی، مالیات و مزایا را ندارد، قراردادی بوده و بنابراین مقیاس پذیر است.

همچنین، در صورت عدم نیاز، به آسانی می‌توانید با مشاور مجموعه خود، قطع همکاری نمایید. مهم‌تر از همه اینکه از یک متخصص حرفه‌ای برای رفع مشکلات تخصصی بهره مند خواهید بود که امکان استفاده از ایده‌های متنوع و تجربیات دیگر را نیز برای شما فراهم خواهد کرد. همه این مزایا به مهارت و تخصص این افراد مرتبط است؛ در واقع این افراد می‌توانند شرکت شما را در یک دوره زمانی کوتاه تر در مسیر رشد قرار دهند.

البته پیش از استخدام مشاور مدیریت، یک ارزیابی از اهداف کسب و کار خود و تناسب استراتژیک شرکت مشاوره با فرهنگ سازمانی‌تان تهیه کنید تا نتیجه بگیرید که بهترین مشاور مدیریت کیست و چگونه با کمک وی می‌توان به بالاترین میزان رشد و موفقیت رسید.

درباره مشاوره مدیریت توضیحاتی که لازم بود بدانید را گفتیم، اما برای متخصص شدن در این حوزه نیاز دارید تا دوره‌هایی گذرانده و تجربیاتی کسب کنید. امیدواریم این مطلب پاسخ مناسبی برای سوال مشاوره مدیریت چیست؟ و مشاور مدیریت کیست بوده باشد.

اشتراک‌گذاری

2 دیدگاه دربارهٔ «مشاور مدیریت کیست و چه وظایفی دارد؟»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عضویت در خبرنامه نورا

لطفا کمی صبر کنید

عضویت در خبرنامه با موفقیت انجام شد

اسکرول به بالا

تماس با ما

برای تماس با ما از طریق فرم زیر پیام خود را ارسال کنید.

پاسخگوی تماس شما خواهیم بود

02166476489 🔷 09124836040 🔷 09204836044