در چند سال اخیر، با توجه به گسترش و پیشرفت دنیای بیزنس و تجارت، به مشاوره در امور مدیریت انبار، نیاز وافری وجود دارد. متخصصان این امر نیز هرچند کم، اما بسیار مورد احتیاج هستند. در این مقاله، ابتدا قصد داریم در کنار هم، بررسی کنیم که اصلا مشاوره انبارداری چیست و این کار به دست چه کسانی انجام میشود و وظایف این اشخاص چیست. به علاوه، با انباردار و وظایف او نیز آشنا خواهیم شد. اگر با نورا همراه باشید علاوه بر اینکه به شما خواهیم گفت مشاوره امور انبارداری چیست، به این سوال که انباریار چیست؟ هم پاسخ خواهیم داد، پس با ما همراه باشید.
میدانید مشاوره اموری انبارداری چیست ؟
چه صاحب یک کسب و کار خرد و خانگی باشد، چه صاحب یک هلدینگ بینالمللی و بیزنس کلان، بدون شک بخش مهمی از امور شما، معطوف به کالاهایتان خواهد بود. فرقی ندارد، چه خودتان تولیدکننده باشید، چه اینکه واردات و صادرات انجام دهید، مدیریت محل نگهداری کالاها، یا همان انبار، همیشه از اهمیت بالایی برخوردار است. به هر حال، این کالاها نیز سرمایهی شما به حساب میآیند؛ پس حفظ و نگهداری از سرمایه، امری بدیهی است. کار مدیریت انبار، انبارداری نامیده میشود. معمولا بیزنسهای موفق، برای مدیریت انبار به صورت بهینه و اصولی، از مشاوره انبارداری استفاده میکنند.
همانطور که در مقدمه اشاره کردیم، با توجه به رشد و پیشرفت دنیای بیزنس و حرکت هر چه سریعتر به سوی مدرنیزه شدن، به طبع صاحبان کسب و کار هم نیاز دارند که خود را با این جریان، همراه سازند. یکی از مهمترین بخشهایی که باید در صنایع مختلف گسترش پیدا کند، انبار است.
انبار همیشه بخش بسیار ویژهای از هر کسب و کار بوده است و توجه به آن نیز، در زمرهی اولویتهای تصمیمگیری قرار دارد. صاحبان صنایع و کسب و کار، معمولا علم و دانش کافی برای مدیریت و بهینهسازی انبار را ندارند؛ از همین روی، استفاده از مشاوره میتواند بهترین راهحل باشد. علاوه بر این، در موارد بسیاری دیده شده که به دلیل نقص فنی یا خطاهای انسانی، نظم خاص انبار به هم ریخته، یا اینکه دچار سوء مدیریت شده است. برای رفع چنین مشکلاتی نیز، توصیه میشود که از مشاوره در امور مدیریت انبار، بهرهگیری شود. حال باید ببینیم که اصلا مشاوره انبارداری چیست و وظایف چنین مشاوری چیست.
مشاوره امور انبارداری، میتواند هر موضوع و مبحثی را در بر بگیرد. این مشاوره، میتواند برای تمام امور و فعالیتهایی که در یک انبار جریان دارند، ارائه شود. به طور مثال، از مشاوره دربارهی طراحی و ابعاد و چینش انبار گرفته تا دربارهی تکنولوژیهای به کار رفته در انبار، ارزیابی، بهینهسازی، کدگذاری و غیره. خلاصه، همانطور که از نام مشاوره انبارداری پیداست، متخصصان این امر، یاری و راهنمایی شما را در مدیریت انبار، بر عهده دارند. گفتنی است که مشاوره امور انبارداری یکی از مهمترین زیرمجموعههای مشاوره کسب و کار است که در مقاله زیر میتوانید درباره آن بیشتر بخوانید:
مقاله مرتبط: صفر تا صد هرآنچه نیاز است درباره مشاوره کسب و کار و چیستی آن بدانید
وظایف و اهمیت شغل مشاور انبارداری چیست
وظایف مشاور انبارداری که در زبان انگلیسی به آن (Warehouse Consultant) میگویند، طیف وسیعی را در بر میگیرد. گوشهای از آن را در بخش پیشین به شما معرفی کردیم، اما در این قسمت، هم نگاهی به وظایف مشاور خواهیم داشت، هم اینکه از اهمیت این شغل، صحبت خواهیم کرد.
- میدانید اولین وظیفه مشاوره انبارداری چیست ؟ یک مشاور در زمینه مدیریت انبار، ابتدا وضعیت انبار شما را ارزیابی میکند.
- سپس فناوریها و تجهیزات به کار رفته، کالاهای موجود، نوع چینش و ابعاد انبار، نوع کدگذاری، سیستم ساماندهی، حتی نوع حمل و نقل و بستهبندی و… را نیز در این فرایند، بررسی میکند.
- تمام امور و فعالیتهای جاری در قسمت انبار را با جزئیات تمام، ثبت میکند.
- در قدم بعدی، با توجه به اهداف و نیازهای شما، در هر یک از قسمتهای نامبرده، توصیهها و تصمیماتی را به شما ارائه میکند.
- بسته به خدماتی که مشاور امور انبارداری ارائه میدهد، ممکن است تنها به راهنمایی و مشاوره بسنده کند یا اینکه از صفر تا صد کار و تا پایان اخذ نتایج دلخواه، در کنار شما بماند.
به طور مثال، اگر کسب و کار شما در حال رشد و گسترش باشد، بدون شک باید چارهای برای انبار خود باشید، زیرا احتمالا دیگر کفاف امور شما را نخواهد داد. در چنین مواردی، استفاده از مشاور متخصص، میتواند راهگشای بسیاری از مشکلات باشد.
یا در موردی دیگر، اگر قصد انتقال کالا و سرمایهی خود به انبار دیگری را دارید، باز هم استفاده از خدمات مشاور، میتواند راهحل مفیدی باشد. به عبارت دیگر، میتوان اینطور بیان کرد که مشاور امور انبارداری، با استفاده از دانش و تجربه خود، در امر مدیریت انبار، یار و یاور شما خواهد بود و تلاش خواهد کرد که با کمترین هزینه و زحمت، بازدهی کار شما را افزایش دهد. با این توصیف و تفاسیر، پیداست که سمت مشاوره در امور مدیریت یک انبار، تا چه اندازه مهم و حیاتی است. حالا به این پرسش که مشاور امور انبارداری چیست پاسخ دادیم، کمی هم درباره فردی که این کار را انجام میدهد صحبت کنیم.
انباریار چیست؟ وظایف و سایر سمتهای انبارداری
مشاغل مربوط به انبار و مدیریت آن را در برخی از منابع، حدود 10 الی 13 سمت برشمردهاند؛ حتی در برخی نیز تا 40 ردیف شغلی، مربوط به انبارداری معرفی کردهاند. چیزی که امروز مطمح نظر مقالهی ماست، مشاور انبارداری است که در بخشهای قبلی، به طور مفصل از آن صحبت کردیم. اکنون، نوبت آن است تا از سمت انباریاری نیز صحبت کنیم و ببینیم که انباریار چیست؟
انباریار یا (Warehouse Assistant) را میتوان زیرمجموعه انباردار برشمرد. کسانی که در این پست فعالیت دارند، به نوعی دست راست انباردار قرار میگیرند و در امور مدیریت و نظارت، به او کمک میکنند. (البته مدیر انبار را نباید با انباردار اشتباه گرفت.) بیشترین وظایف انباردار، نظارت بر فرآیند انبارکردن کالاها است. یک انباریار، وظیفهی دریافت یا ترخیص کالا را بر عهده دارد. از مهمترین ویژگیهایی که برای این سمت برشمردهاند، چابکی، دقت و آمادگی جسمانی است، زیرا احتمالا بعضی اوقات، این افراد باید به صورت میدانی وارد عمل شوند.
از دیگر مشاغل و سمتهایی که در زیرمجموعه انبارداری قرار میگیرند، میتوان موارد زیر را نام برد:
- مدیر انبار
- کارشناس انبار
- کارشناس متریال
- اپراتور
- جمعدار یا صاحبجمع
- کارمند و حسابدار
- کارگر فنی و کارگر
جمع بندی و نتیجه گیری از بحث مشاوره انبارداری چیست
هدف از این مقاله، این بود که بدانیم مشاوره امور انبارداری چیست به علاوه، از وظایف و نقشهای چنین مشاوری نیز صحبت کردیم و در نهایت نیز، سمت انباریار را به شما معرفی کردیم و گفتیم که انباریار چیست؟
انبارداری یکی از مهمترین شاخههای هر کسب و کار است. شما چه بیزنس خرد داشته باشید چه کلان، بدون شک روزی نیاز پیدا خواهید کرد تا در این زمیه، از افراد متخصص، مشاوره دریافت کنید. چه بخواهید انبار خود را گسترش دهید، چه بخواهید آن را جابهجا کنید یا اینکه اصلا بخواهید آن را با سیستمهای هوشمند، بهروز کنید، بدون شک نیاز به فردی خواهید داشت که در این زمینه، تجربه و دانش کافی را داشته باشد. اینجاست که نقش مشاور امور انبارداری، اهمیت پیدا میکند.
آنچه در این صفحه میخوانید:
- https://nuracashflow ir/what-is-warehousing-advice/
4 دیدگاه دربارهٔ «مشاوره امور انبارداری چیست و چه کمکی به شما میکند؟»
درود بر شما
مطلب جامع و کاملی بود و جالب این که من به عنوان مشاور انبار با برند انباریار مشغول بکار هستم.
در صورت نیاز و تمایل در بخش مشاوره انبار آماده همکاری هستم.
با احترام
کریمی
ممنون از نظر شما
حتما از نظرات کارشناسی شما می تونیم استفاده کنیم
با سلام
دستورالعمل و روش چیدمان کالا در انبار قطعات را میخواستم
سلام
روش های مختلفی برای این کار وجود داره که باید در یک مطلب جداگانه ( جدا از مطلب مشاوره امور انبارداری ) به اون بپردازیم. اما در کل با توجه به نوع کالا فرق میکنه، کالاهای قابل اشتعال، شیمیایی، فاسد شدنی و غیره متفاوته. به زودی در این زمینه مطلبی بارگذاری میشه.